Fotbal international

Vincenzo Iaquinta, condamnat la închisoare pentru legături cu mafia italiană

31.10.2018 | 17:45
Vincenzo Iaquinta condamnat la inchisoare pentru legaturi cu mafia italiana

Retras din fotbal în urmă cu 5 ani, Vincenzo Iaquinta trece prin momente grele, după ce judecătorii din Italia l-au condamnat la 2 ani de închisoare. Fostul fotbalist a primit o pedeapsa într-un dosar în care a fost acuzat de legături cu mafia italiană din Calabria. În același caz, tatăl său a primit o pedeapsă mult mai grea, de 19 ani de închisoare.

Procurorii care i-au prezentat judecătorilor pe cei doi i-au acuzat de legături cu gruparea ‘Ndrangheta, un grup infracțional organizat care își are sediul în Calabria. Anchetatorii care au instrumentat cazul au susținut că Iaquinta se face vinovat de trafic de arme și au cerut o pedeapsă de 6 ani de închisoare pentru fostul jucător al celor de la Juventus Torino și Udinese. Judecătorii au stabilit că faptele de care se face vinovat nu sunt atât de grave cum susțin procurorii, astfel că l-au condamnat la 2 ani de închisoare.

Vincenzo Iaquinta, condamnat la închisoare pentru legături cu mafia italiană

Tatăl lui Vincenzo Iaquinta, care a fost mult mai implicat în activitatea de tip mafiot în acest caz, a primit o pedeapsă mult mai dură, de 19 ani de închisoare. “E o rușine!”, a fost reacția lui Vincenzo Iaquinta în momentul în care judecătorii au dat sențința. Fostul jucător a intrat în atenția procurorilor antimafia pe data de 4 februarie 2015, când în locuința sa au fost găsite mai multe arme. Vincenzo Iaquinta este căsătorit cu Arianna Cucinotta, iar cei doi au împreună 4 copii.

Vincenzo Iaquinta a jucat în 335 de meciuri în întreaga carieră (204 pentru Udinese, 108 pentru Juventus Torino, 13 pentru Calcio Padova, 7 pentru Cesena și 3 pentru Castel din Sangro), a marcat 113 goluri și a dat 20 de pase de gol. Pentru echipa națională a Italiei a debutat pe 30 martie 2005 și a jucat până în 2010, timp în care a adunat 40 de selecții în care a marcat 6 goluri. Iaquinta a devenit campion mondial cu Italia în 2006.