Sporturi

Simona, campioană! Mesaj în lacrimi pentru toţi românii

"Vreau să o felicit pe Roberta pentru turneul frumos pe care l-a făcut. Este o jucătoare fantastică. Vreau să mulţumesc tuturor copiilor de mingi, turneu deosebit. Deşi am fost obosită, mă...
13.07.2014 | 18:23
Simona campioana Mesaj in lacrimi pentru toti romanii

“Vreau să o felicit pe Roberta pentru turneul frumos pe care l-a făcut. Este o jucătoare fantastică. Vreau să mulţumesc tuturor copiilor de mingi, turneu deosebit. Deşi am fost obosită, mă bucur că m-aţi susţinut. Acum vreau să mulţumesc familiei mele, care m-a crescut şi m-a dus pe un drum foarte frumos. Mulţumesc echipei mele, mă susţineţi în munca asta grea. Vreau să mulţumesc Federaţiei, că a făcut acest turneu posibil. Mulţumesc foarte mult, sper la anul să fie acest turneu, să joc din nou, să îl cîştig iar”, a declarat Simona Halep la finalul partidei.

”Asta mi-am dorit din primul moment cînd am auzit că se face un turneu în România. Am avut foarte mari emoţii, e normal, este al optulea titlu, dar e la Bucureşti. A fost un turneu dificil, dar acum am uitat de tot şi o să mă duc să petrec. Dorinţa de a juca acasă, alături de români, m-a făcut să trec peste oboseală. Acum voi lua o scurtă vacanţă, iar apoi voi începe pregătirea pentru sezonul american. La US Open o să încerc să cîştig cît mai multe meciuri, sa ajung cît mai departe”, a mai declarat Simona.

”Am trăit la intensitate maximă turneul. Să realizeze un asemenea turneu în faţa unui public aşa de numeros, de drăgălaş n-am văzut aşa ceva. Urmează cu siguranţă cel puţin un turneu de grand slam. Trebuie să spargă gheaţa! Simona a fost foarte obosită, însă mă bucur că a cîştigat”, a declarat Stere Halep.

“Vreau să o felicit pe Simona. Este o mare jucătoare. Ai făcut un meci grozav astăzi! Mult succes la următorul turneu! Aş vrea să mulţumesc tuturor sponsorilor, e un turneu incredibil. Vreau să îi mulţumesc şi antrenorului meu”, a declarat Roberta Vinci la finalul partidei.

6-3! GAME, SET, MECI! Simona Halep cîştigă turneul după un meci perfect făcut în finală. Cîştigă cu 6-1, 6-3.

5-3! Vinci îşi cîştigă cu greu serviciul şi prelungeşte partida cu încă un game.

5-2! Simona se apropie cu paşi repezi de finală.

4-2! Simona pare de neoprit!

3-2 pentru Simona! Românca reuşeşte să cîştige trei gameuri consecutiv.

2-2! Simona reintră în set!

1-2. Simona reuşeşte să îşi cîştige serviciul la 0.

0-2. Game Vinci! Italianca se desprinde în setul doi.

0-1. BREAK VINCI! Italianca reuşeşte primul său break în primul game al setului secund.

6-1! SET SIMONA HALEP! Românca se impune în primul act cu 6-1.

5-1! GAME SIMONA! Românca este la un singur game de cîştigarea primului set.

4-1. BREAK SIMONA! Halep cîştigă un nou game pe serviciul adversarei.

Nadia Comăneci este în tribunele Arenelor BNR.

3-1. Simona Halep cîştigă game-ul patru fără să piardă nici o minge.

2-1. Vinci cîştigă primul game şi micşorează diferenţa.

2-0. GAME Simona! Românca a reuşit să cîştige cu uşurinţă propriul serviciu.

1-0. Break Simona Halep! Românca are 1-0.

Italianca serveşte prima!

Simona Halep s-a calificat în a patra finală a anului, dar în ultimul act de la Bucureşti va da peste un veritabil metronom al circuitului WTA, Roberta Vinci (nr. 24 WTA). Jucătoarea din Italia, al cărei nume tradus vine undeva pe lîngă “victorie”, este una dintre cele mai experimentate sportive din circuit, dar şi una dintre cele mai titrate. E drept, performanţele sale cele mai importante au venit la dublu, acolo unde face un cuplu de aur cu Sara Errani, compatrioata sa.

Ajunsă la 31 de ani, Vinci, cap de serie numărul 2 la Bucureşti, este la prima finală a sa în 2014, dar la al şaselea an cu cel puţin un ultim act bifat. Iar palmaresul ei în această fază a competiţiei este înfricoşător: 9 victorii şi o singură înfrîngere. Iar pentru italiancă nu a contat suprafaţa, pentru că a reuşit să cîştige fie pe zgură, preferata ei, dar şi pe hard sau iarbă. În ultimii ani, Vinci a fost o prezenţă constantă în topul 20 al WTA, anul trecut bifînd şi cea mai bună clasare, locul 11. Chiar dacă 2014 nu a fost chiar atît de roditor pentru ea la simplu, Roberta s-a revanşat la dublu, acolo unde a reuşit să scrie istorie alături de Sara Errani.

A făcut istorie la dublu!

Cele două au cîştigat în urmă cu o săptămînă Wimbledonul, al cincilea trofeu de Grand Slam din palmares şi ultimul care le mai lipsea pentru a completa Career Grand Slamul, anume cucerirea tuturor celor patru turnee de Mare Şlem. Prin bifarea acestei performanţe, Vinci/Errani au reuşit să devină abia al cincilea cuplu din istorie care reuşeşte această performanţă împreună. În ultimii ani, cele două au distrus competiţia, iar Vinci a reuşit să strîngă pînă acum 71 de săptămîni în fruntea clasamentului WTA la dublu.

errani-vinci-wimbledon

Halep a bătut-o zdravăn pe zgură

Astăzi, de la ora 17:30, Halep şi Vinci se vor întîlni pentru a şasea oară. Pînă acum, Simona conduce, cu 3-2, dar victoriile pe care cele două şi le-au împărţit au fost de fiecare dată clare. La Paris, în 2012, italianca a cîştigat cu 6-4, 6-4, pentru ca la Barcelona, în acelaşi an, Halep să-şi ia revanşa: 6-1, 6-3. Vinci a repetat performanţa de la Paris şi în 2013, la acelaşi turneu, de data asta mai clar, 6-0, 6-3, dar ultimele două întîlniri, la Roma şi la Hertogenbosch au fost cîştigate la pas de Simona: 6-4, 6-2, respectiv 6-0, 6-1.

2-0 este scorul întîlnirilor pe zgură dintre cele două, în favoarea Simonei Halep

10 game-uri i-a cedat Simona adversarei de astăzi în cele două partide disputate pe zgură

8 ani şi jumătate este diferenţa de vîrstă între cele două jucătoare

P: Pariaza la Cupa din 2014 cu Unibet! Bonus de 150 RON la inregistrare!