News

Vinde flori la metrou pentru fiica bolnavă de cancer!

Drama cutremuratoare a unei foste profesoare din Capitala! Vinde flori la metrou pentru a cumpara medicamente! La cei 83 de ani pe care ii va implini peste cateva zile, Mihaela este un adevarat...
05.07.2014 | 08:27
Vinde flori la metrou pentru fiica bolnava de cancer

Drama cutremuratoare a unei foste profesoare din Capitala! Vinde flori la metrou pentru a cumpara medicamente! La cei 83 de ani pe care ii va implini peste cateva zile, Mihaela este un adevarat exemplu. Ea lupta ca o leoaica pentru fiica sa, care sufera de o boala necrutatoare. Chiar daca a ajuns la fundul sacului, nu apeleaza la cersit, ci vinde flori.

Povestea profesoarei a impresionat tot internetul. Desi e batrana, femeia a uitat de bolile de care sufera pentru a face tot ce este omeneste posibil si chiar mai mult decat atat pentru a-si tine fiica, care sufera de sapte ani de cancer, in viata. Fiind o fire extrem de modesta, care nu vrea sa ceara ajutorul, nu a vrut sa-i fie publicata povestea, dar un asemenea caz merita toata atentia.

Pensionara vine in fiecare miercuri si joi sa vanda flori in pasajul de metrou de la Victoriei
Pensionara vine in fiecare miercuri si joi sa vanda flori in pasajul de metrou de la Victoriei

Plange necontenit cand se gandeste la situatia ei de acasa, dar chiar si asa pentru ea nu este o solutie cersitul. Asa ca florile din curte, care in vremuri de mult apuse le tinea pentru frumusete, le taie si le vinde la metrou la Piata Victoriei ca sa faca rost de bani sa cumpere medicamente si sa-si duca fata la tratamente.

“Uite cum m-a adus viata! Fata mea face tratament oncologic, chimioterapie costa in total peste 1.300 de lei, iar eu am pensie putin peste zece milioane. Merg la biserica, ma duc la manastiri, ma duc de colo, colo. Am florile din curte, le tineam ca ornament, ca frumusete in trecut, acum s-a terminat”, ne-a povestit, cu sufletul greu, Mihaela.

Mihaela nu vrea sa auda nici in ruptul capului de cersit

Mihaela nu vrea sa auda nici in ruptul capului de cersit

“Mancarea este o problema simbolica! “Problemele ficei au inceput in urma cu mai multi ani, cand a luat dintr-un spital o hepatita. Vecinii femeii ne-au spus ca din cauza bolii ea a incercat chiar sa se sinucida.

In mai trebuia sa faca un tratament, dar de unde, maica? Nu am avut bani! Mai vin elevi de ai mei si cumpara, florea costa cinci lei, ei imi dau 10 lei. Nu ma duc in fiecare zi ca sunt si eu bolnava, am tensiune. Ma duc doar de doua ori pe saptamana, miercurea si joia, intre 17.00 si 19.45. Cam 310-320 de lei strang intr-o luna”, ne-a spus, plangand, fosta profesoara.

De datorii nu mai spune, iarna trecuta a stat fara gaze, ca in evul mediu. La fiica si nepoata le-a bagat un resou in camera, iar ea a stat in frig. “Trebuie sa traiesc pentru fiica mea, sa o ajut. Cine vrea sa ma ajute sa vina miercurea si joia la metrou”, a mai spus femeia. Cat despre mancare, ea ne-a spus ca a ajuns sa fie un lux in casa ei. “Mancarea este o problema simbolica!”, ne-a spus Mihaela.

Povestea dramatica a fostei profesoare a ajuns imediat virala pe internet
Povestea dramatica a fostei profesoare a ajuns imediat virala pe internet

“Imi este jena sa spun cat am nevoie, macar chimioterapie sa faca”

Chiar daca a ajuns la varsta inaintata ea nu se opreste din a munci, pentru a strangii banii necesari ca sa-si faca fiica bine. Ea se gandeste cu groaza ca va veni canicula si nu mai poate merge sa-si vanda florile.

“Toamna vin cu imortele, le iau vara, le usuc si le vopsesc. Dar cand vine frigul nu pot sa merg, cand e canicula nu pot ca sunt hipertensiva, am o boala de oase. Acum este inca vremea buna si mai pot sa merg. Sunt cea mai mare pacatoasa, ca toti pamantenii, dar am credinta oarba in Dumnezeu. Imi este jena sa spun cat am nevoie, macar chimioterapie sa faca, care costa mai putin”, ne-a mai spus, disperata, femeia.

Chiar daca este mica de statura, sufletul ei este cat un zgarie nori

Chiar daca banii sunt o problema grava pentru ea, mai vin tinere care vor sa cumpere flori de la ea, iar cand le vede ca se scormonesc in portofel le da cate un buchet gratis. “Va spun de fetitele care vin la mine, mamaie sa vreau sa iau si eu o floricica! Le spun sa ia florica, sa zica Bogdaproste pentru mama mea ca ii placeau floricelele, si le dau gratis. Cand ii vad ca se scotocesc in portofel, vai de mine, Doamne, sa ma bata Dumnezeu…”, ne-a mai spus simpatica batranica, cu ochii in lacrimi.

Sursa: cancan.ro

Tags: