Sport

Vine Portugalia la București? Câți bani câștigi dacă Franța termină pe locul 2 în „grupa morții”, după campioana en-titre

Grupa F e cu siguranță cea mai captivantă de la Euro 2020. Pe lângă faptul că aici se înfruntă Franța, Portugalia, Germania și Ungaria, prima clasată va veni la București să joace în optimi.
18.06.2021 | 20:58
Vine Portugalia la Bucuresti Cati bani castigi daca Franta termina pe locul 2 in grupa mortii dupa campioana entitre
ADVERTISEMENT

România are privilegiul să găzduiască patru meciuri la Euro 2020. Pe lângă cele trei jocuri din Grupa C, Austria – Macedonia de Nord, Ucraina – Macedonia de Nord și Ucraina – Austria, Arena Națională va organiza și o partidă din optimi.

Pe 28 iunie, la București, se va juca duelul dintre ocupanta locului 1 din Grupa F și a treia clasată din Grupa A, B sau C. Prin urmare, în Capitala României va veni să să joace una dintre marile super puteri ale fotbalului mondial.

ADVERTISEMENT

În prezent, după o singură etapă disputată din Grupa F, Portugalia este lider, cu trei puncte, la fel ca Franța. Avantajul campioanei europene en-titre este dat de golaveraj. Lusitanii s-au impus cu 3-0 în fața Ungariei, în timp ce campioana mondială a trecut la limită de Germania, scor 1-0.

Portugalia a devenit, brusc, favorita „grupei morții”

În momentul în care s-au tras la sorți grupele pentru Euro 2020, campioana en-titre era cotată cu șansa a treia la calificarea în optimi, înaintea Ungariei și după Franța și Germaniei. Părea destul de limpede că lusitanii pot merge în optimi la fel cum au făcut-o și în 2016, de pe locul al treilea.

ADVERTISEMENT

Atunci, deși la final s-a încununat cu trofeul de campioană europeană, naționala lui Fernando Santos a reușit incredibila performanță de a deveni regina continentului fără să câștige măcar un meci în timpul regulamentar de joc.

La Euro 2020, în jocul de debut, lusitanii erau foarte aproape să pornească cu un nou rezultat de egalitate, dar au beneficiat de un final de meci entuziasmant, la Budapesta, în fața celor peste 60 de mii de spectatori.

ADVERTISEMENT

Partida de pe Puskas Arena a fost decisă în ultimele șase minute, atunci când au punctat Raphael Guerreiro și Cristiano Ronaldo. Căpitanul campioanei Europei a reușit o „dublă”, devenind astfel golgheterul all-time al turneului final.

Totuși, pe deținătoarea trofeului o așteaptă două încercări mult mai grele decât ce de la Budapesta, urmând să înfrunte Germania, sâmbătă, 19 iunie, și Franța, miercuri, 23 iunie. Casa Pariurilor oferă o cotă de 3,25 pentru ca Franța să termine pe locul 1, iar Portugalia pe locul 2 în Grupa F.

ADVERTISEMENT

Franța, șanse mari să își consolideze primul loc și să obțină calificarea în optimi

Având în vedere că în runda a doua va fi un meci de care pe care între Portugalia și Germania, Franța poate profita din plin prisma meciului cu Ungaria, programat sâmbătă, 19 iunie, de la ora 16:00. Pe hârtie, naționala lui Didier Deschamps nu ar trebui să aibă probleme și să câștige confortabil.

Dacă va câștiga la Budapesta, iar Germania și Portugalia își vor pune piedică reciproc în meciul din aceeași zi, de la ora 19:00, selecționata „Cocoșului galic” nu doar că va aborda ultima etapă de pe primul loc, dar va fi și singura cu maximum de puncte.

Germania are și ea nevoie de victorie dacă vrea să își păstreze șansele la locul 2. Nemții sunt răniți după eșecul cu Franța, deși nu au făcut un meci rău deloc și s-au ridicat pe cât posibil la nivelul campioanei mondiale. Astfel, un succes în fața portughezilor nu ar trebui să fie chiar atât de surprinzător. Casa Pariurilor oferă o cotă de 2,85 pentru ca Franța să termine prima în Grupa F, iar Germania pe poziția secundă.


  • (P) 3,50 este cota oferită de Casa Pariurilor pentru ca Portugalia să termine pe 1, iar Franța pe 2 în Grupa F. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT