Fotbal intern

Vine VAR în România! Anunț oficial: „FRF și LPF s-au înțeles, acestea vor fi primele meciuri”

15.03.2021 | 18:50
Vine VAR in Romania Anunt oficial FRF si LPF sau inteles acestea vor fi primele meciuri
ADVERTISEMENT

După scandalul din ultimele săptămâni, FRF și LPF au găsit calea de mijloc pentru a aduna fondurile necesare implementării sistemului de arbitraj video în fotbalul românesc. 

Andrei Vochin, reprezentant al Federației Române de Fotbal, a anunțat că prețul întregului proces va fi suportat în mod egal de către cele două foruri. Măsura este considerată a fi una echitabilă de ambele părți.

ADVERTISEMENT

De asemenea, consilierul lui Răzvan Burleanu susține că primele meciuri din Cupa României din anul 2022 vor beneficia de sistemul VAR.

Vine VAR în România! Consilierul lui Răzvan Burleanu anunță că FRF și LPF au bătut palma

Andrei Vochin, consilier al lui Răzvan Burleanu, a anunțat că problema bugetului pentru implementarea sistemului de arbitraj video în fotbalul din România a fost rezolvată.

ADVERTISEMENT

Tot ce era neclar ținea de bani, iar costurile vor fi împărțite pe jumătate între Federația Români de Fotbal și Liga Profesionistă de Fotbal, forul condus de Gino Iorgulescu.

„A avut loc o întâlnire săptămâna trecută între FRF, LPF și deținătorul de drepturi din Liga 1 și s-a ajuns la un acord ca FRF și LPF să suporte 50-50 costurile de instruire a arbitrilor. 

ADVERTISEMENT

În urma întâlnirii, am informații că Liga a trimis cluburilor din Liga 1, tuturor celor 16, un mail prin care a solicitat ca acestea să răspundă dacă sunt de acord să susțină financiar acele 50 de procente din sumă. 

Oricum, indiferent ce va face Liga mai departe, vă anunț că începând cu ianuarie-februarie 2022, în prima etapă din Cupa României care se va juca la acel moment, vom avea VAR”, a spus Vochin la Telekomsport.

ADVERTISEMENT

Cine e mulțumit și cine nu e de acord. Gigi Becali aprobă, Mihai Rotaru strâmbă din nas

Soluția este una care ar trebui să fie pe placul lui Gigi Becali, cel care a anunțat că este dispus ca cluburile să contribuie financiar la implementarea VAR-ului în România.

„Dau bani, dar vreau comisia CCA la noi la Ligă. Să fie Avram șef la CCA, care e cel mai bun arbitru”, a declarat Gigi Becali la finalul lunii februarie.

În schimb, reprezentanții clubului Universitatea Craiova, Mihai Rotaru și Sorin Cârțu, au anunțat că nu sunt de acord să cotizeze. Nici cei de la Dinamo nu s-au arătat încântați de această variantă.

ADVERTISEMENT