News

Vine ziua cea mare: când vor intra pensiile mărite în conturi. Anunțul ministrului muncii

Se apropie ziua pe care milioane de români o așteaptă de mult. Din ianuarie, pensiile și salariile bugetarilor vor fi mărite.
27.12.2022 | 19:29
Vine ziua cea mare cand vor intra pensiile marite in conturi Anuntul ministrului muncii
Românilor li s-au promis pensii mai mari de la 1 ianuarie 2023 / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
ADVERTISEMENT

După sute de ore de dezbateri și mai multe variante legislative, românii se vor putea bucura de mai mulți bani la pensii și salarii, începând cu luna ianuarie.

Ministrul muncii spune că angajații poștei vor lucra și în weekend

Marius Budăi, ministrul muncii, a dat asigurări că situația este sub control și că se fac eforturi ca banii să ajungă la timp în conturile românilor, deși urmează o perioadă liberă pentru angajații băncilor și ai celor de la poștă.

ADVERTISEMENT

Oficialul spune că pe data de 3 ianuarie vor fi efectuate primele operațiuni financiare și vor începe să se facă viramente către Poșta Română.

”Am discutat cu cei de la Poșta Română cum și când a fost cazul. În perioada din decembrie și în luna ianuarie să se lucreze și în weekend, astfel încât să putem comprima calendarul și pensiile să ajungă până în 15-16, așa cum se plătesc în mod normal, să ajungă la cetățeni”, a explicat Marius Budăi la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Ajutoare suplimentare pentru categoriile vulnerabile

Ministrul a explicat că, în cazul pensiilor, pe cuponul din luna ianuarie se vor regăsi și sumele care se vor încasa în lunile următoare.

De exemplu, pe cel din ianuarie se va înscrie suma care va fi plătită prin Programul de Sprijin pentru România, pentru unele categorii de pensionari.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în februarie se va plăti un ajutor pentru energie, în valoare de 700 de lei.

Guvernul nu exclude alte măriri, în 2023

Ministrul Budăi spune că în ceea ce privește salariile, acestea nu vor suferi întârzieri, pentru că banii pe ianuarie vor fi livrați în februarie, așa că nu vor exista decalaje.

Marius Budăi spune că nu exclude posibile creșteri ale pensiilor și în anul 2023, însă asta depinde de modul în care lucrurile vor decurge în România, în anul care urmează. Membrul guvernului a amintit că o serie de categorii vulnerabile au fost deja vizate prin programe sociale care vor fi aplicate începând din luna ianuarie.

ADVERTISEMENT
Tags: