Sport

Tragerea la sorţi pentru Campionatul Mondial 2019 la handbal feminin. Grupă ușoară pentru România

21.06.2019 | 11:16
Tragerea la sorti pentru Campionatul Mondial 2019 la handbal feminin Grupa usoara pentru Romania

Tragerea la sorți pentru Campionatul Mondial 2019 la handbal feminin a avut loc vineri, 21 iunie. România a fost în prima urnă valorică. Turneul final al CM de handbal feminin 2019 se va disputa în Japonia, în perioada 30 noiembrie – 15 decembrie. Tragerea la sorți a turneului final la care vor participa 24 de echipe naționale s-a ținut la Tokyo, însă competiția se va desfășura în alte orașe.


UPDATE, 21 iunie, ora 11:17 / Echipa națională de handbal feminin a României a avut noroc la tragerea la sorți pentru Campionatul Mondial din 2019, scăpând de dueluri dificile cu Norvegia, Danemarca sau Suedia. România, care a fost cap de serie, este în grupa C alături de Ungaria, Muntenegru, Spania, Senegal și Kazahstan. Componeneța celor patru grupe este următoarea:

Grupa A: Olanda, Norvegia, Serbia, Slovenia, Angola, Cuba;

Grupa B: Franţa, Danemarca, Germania, Coreea de Sud, Brazilia, Australia;

Grupa C: România, Ungaria, Muntenegru, Spania, Senegal, Kazahstan;

Grupa D: Rusia, Suedia, Japonia, China, Argentina, RD Congo.

Primele trei clasate din fiecare grupă se califică în cele două grupe principale.


Vineri, 21 iunie, la Tokyo, are loc tragerea la sorți a turneului final CM handbal feminin 2019

Aceasta va fi găzduită de localități din regiunea Kumamoto, pe insula Kyushu. Trei din cele cinci locații vor fi chiar în Kumamoto, orașul capitală al regiunii, alte două la Yamaga și Yatsuhiro. În 2020 Japonia va fi țara organizatoare a Jocurilor Olimpice de vară și pentru acest eveniment Tokyo trebuie să fie pus la punct cu toate instalațiile sportive necesare. În plus, pentru alegerea Kumamoto ca loc de desfășurare a turneului final al CM de handbal feminin a contat și faptul că aici s-a organizat foarte bine, în 1997, un turneu similar rezervat băieților.

Sunt șase urne valorice din care se vor alcătui grupele turneului final, care vor fi în număr de patru. România face parte din prima urnă valorică, alături de Franța, Olanda și Rusia. Din a doua urnă fac parte Norvegia, Suedia, Danemarca și Ungaria. În a treia se află Muntenegru, Japonia, Serbia și Germania. În urma patru: Spania, Slovenia, Coreea de Sud, China, în urna 5 Brazilia, Angola, Senegal, Argentina, iar în ultima Kazahstan, Cuba, Australia și RD Congo.

România CM handbal feminin 2019. În 2015 România a cucerit bronzul a CM

Ultima performanță a tricoloarelor la un CM a fost bronzul din 2015

Prezența României în prima urnă valorică este onorantă, dar acest lucru nu ne scutește de emoțiile unei trageri grele, pentru că sunt multe echipe de valoare în urnele 2, 3,4 și din urna 5 Brazilia sau Angola nu sunt sparring-partneri. România, cu o Cristina Neagu revenită la potențial maxim după acea gravă accidentare suferită la genunchi la turneul final al CE din iarna trecută, poate însă face o figură frumoasă.

Ultima performanță notabilă a fetelor noastre la un turneu final de CM a fost cea din 2015, cu suedezul Tomas Ryde pe bancă, medalie de bronz după finala mică, adjudecată clar în fața Poloniei, dar toată lumea a spus atunci despre semifinala cu Norvegia, pierdută dramatic, în prelungiri, că aceea a fost adevărata finală a competiției.