News

Vineri are loc concursul pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct în unitățile de învățământ preuniversitar. Peste 9.000 de candidați

Vineri, 15 octombrie, peste 9.000 de candidați susțin concursul pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct în unitățile de învățământ preuniversitar.
15.10.2021 | 09:00
Vineri are loc concursul pentru ocuparea functiilor de director si director adjunct in unitatile de invatamant preuniversitar Peste 9000 de candidati
ADVERTISEMENT

Vineri, începând cu ora 10:00, la nivel național, va avea loc proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat.

Conform Ministerului Educației, puțin peste 9.200 de candidați s-au înscris la concursul de ocupare a posturilor de directori de școală, în număr de 8.652. Ultima zi de depunere a actelor a fost 26 septembrie.

ADVERTISEMENT

Peste 9.000 de candidați, înscriși la concursul pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct în unitățile de învățământ preuniversitar

Autoritățiile informează că proba scrisă din acest an se va desfășura cu prezență fizică a candidaților, iar accesul în sălile de examen va fi permis în intervalul orar 9.00 – 9.30.

”În structura probei scrise, circa 60% dintre itemi vor viza capacităţile cognitive şi de leadership, aproximativ 20% competenţele de management, iar restul vizează reglementările legale din bibliografia de concurs”, se arată pe site-ul ministerului.

ADVERTISEMENT

Rezultatele finale la proba scrisă vor fi afişate în data de 20 octombrie, urmând ca interviurile să se desfășoare în perioada 15 noiembrie – 8 decembrie 2021.

Cei peste 9.200 de candidaţii trebuie să obţină cel puţin nota 7 la fiecare probă (proba scrisă şi proba de interviu).

ADVERTISEMENT

Ministerul anunță că rezultatele finale ale concursului vor fi validate în data de 17 decembrie 2021. Apoi, numirile în funcţie vor avea  loc începând cu 10 ianuarie 2022, dată care echivalează cu debutul semestrului al doilea al anului şcolar 2021 – 2022.

Ministerul Educației anunță o probă specială pentru candidații care au avut de suferit din cauza Covid-19

Ministerul condus de Sorin Cîmpeanu precizează că cei înscriși în concurs care nu se vor putea prezenta vineri la proba scrisă a concursului din cauza infectării cu Covid-19 sau din cauza carantinării vor putea participa la o sesiunea specială.

ADVERTISEMENT

”Având în vedere identificarea unor situații de îmbolnăviri cu COVID-19 în rândul candidaților, Ministerul Educației va organiza joi, 28 octombrie 2021, o sesiune specială a probei scrise.

Vor vor avea acces doar candidații care transmit comisiei județene până joi, 14 octombrie 2021, ora 16:30, o solicitare însoțită de raportul medical/decizia de carantinare, eliberate de DSP, prin care aceștia sunt plasați în izolare/carantină ca urmare a contractării virusului SARS-CoV-2 sau al contactului direct cu o persoană infectată.

În cazul în care documentul de mai sus nu poate fi eliberat până la data și ora precizate, acesta va fi transmis în intervalul 15-25 octombrie, prezentarea sa constituind condiție obligatorie de participare la sesiunea specială”, mai anunță ministerul.

ADVERTISEMENT