Life
notix pixel id

Cele mai gustoase vinete pane. Rețeta ideală pentru Postul Crăciunului

FANATIK îți spune cum se prepară cele mai gustoase vinete pane, o rețetă ideală pentru Postul Crăciunului. Este ușor de făcut și ai nevoie de puține ingrediente.
23.11.2021 | 16:04
Cele mai gustoase vinete pane. Rețeta ideală pentru Postul Crăciunului
Cele mai gustoase vinete pane. Cum se prepară rețeta perfectă pentru Postul Crăciunului. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Vinetele pane sunt delicioase și simplu de făcut, fiind rețeta ideală pentru Postul Crăciunului. Este felul de mâncare perfect pentru perioadele în care nu consumi carne.

Rețeta este gata în 15 minute și ai nevoie de puține ingrediente pentru a o prepara. O porție este suficientă pentru a-ți potoli pofta de mâncare.

Citește în continuare și află care sunt ingredientele de care ai nevoie și cum se prepară vinetele pane.

ADVERTISEMENT

Vinete pane, rețeta ideală pentru Postul Crăciunului. De ce ingrediente ai nevoie

Este perioada Postului Crăciunului și a venit timpul să încercăm rețete sănătoase și gustoase pentru a înlocui carnea și preparatele pe bază de lapte sau ouă.

Postul Crăciunului a început pe 15 noiembrie și se încheie în Ajunul Crăciunului, pe 24 decembrie, având o durată de 40 de zile. Cei care țin post pot opta pentru variante mai sănătoase ale anumitor feluri de mâncare.

ADVERTISEMENT

Rețeta de vinete pane este ideală în această perioadă. Se face rapid și se folosesc doar ingrediente la îndemână.

În plus, le poți prepara la tigaie, iar dacă nu-ți dorești să fie prăjite în ulei, poți opta pentru varianta la cuptor.

ADVERTISEMENT

Poți consuma aceste vinete ca gustare sau pe post de garnitură la un fel principal de mâncare. Mai pot fi consumate și într-un sandwich sănătos de post.

Iată care sunt ingredientele din care se prepară acest fel de mâncare gustos.

Ingrediente

  •  2 vinete
  •  pesmet
  •  usturoi pudră
  •  sare, piper și alte mirodenii (după gust – ceapă pudră, boia, busuioc, turmeric, oregano etc.)
ADVERTISEMENT

Vinetele se spală bine și se taie rondele, nu foarte groase.

Într-un bol se amestecă pesmetul cu pudra de usturoi, în cantitățile pe care le vrei. Se amestecă apoi cu restul de mirodenii pe care le-ai ales.

Feliile de vinete se dau prin amestecul obținut din pesmet și pudra de usturoi. Se pun, pe rând, într-o tigaie încinsă cu ulei în prealabil. Rondelele de vinete se pun, pe rând, în tigaie.

ADVERTISEMENT

Există și o variantă dacă nu vrei să le prăjești în ulei. După ce au fost trecute prin amestecul obținut anterior, feliile de vinete se pot pune la cuptor, într-o tavă. Se lasă la copt timp de 20 – 30 de minute.

Vinetele pane de post se servesc fierbinți. Poftă bună!

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri