Life

Vinete și ardei copți, cea mai simplă și eficientă metodă. Trucul secret pentru curățare rapidă

Află care este cea mai simplă și eficientă metodă pentru a curăța vinete și ardei copți. Orice gospodină trebuie să știe un truc secret atunci când coace aceste legume.
15.01.2022 | 04:03
Vinete si ardei copti cea mai simpla si eficienta metoda Trucul secret pentru curatare rapida
Trucul secret pentru a curăța rapid vinete și ardei copți. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Orice gospodină trebuie să știe că există un truc simplu pentru a curăța rapid vinete și ardei copți. Aceste legume sunt printre preferatele românilor și se consumă mai ales sub formă de salată.

Vinetele sunt apreciate mai ales pentru că se face zacusca din ele, un preparat foarte consumat în România. În general, toamna se coc vinetele, din care se face salată sau zacuscă.

ADVERTISEMENT

Acestea se coc pe grătar sau pe aragaz, la fel ca ardeii copți. Află care este secretul pentru a le decoji ușor.

Trucul secret pentru a curăța rapid vinete și ardei copți

Vinetele și ardeii copți fac parte dintre legumele preferate ale românilor și nu lipsesc de la mesele de familie, mai ales atunci când este sezonul lor.

ADVERTISEMENT

Sunt ușor de preparat, însă cea mai grea parte este curățarea acestora. Din fericire, există un truc pe care orice gospodină trebuie să-l cunoască atunci când curăță vinete și ardei copți.

Trucul este util mai ales dacă te pregătești să prepari zacuscă. Curățarea acestor legume nu este deloc grea dacă ții cont de acest truc care îți va ușura munca.

ADVERTISEMENT

Vinetele se coc direct pe flacără, iar ardeii pe o plită. Atunci când sunt gata, vinetele se pun într-o oală, iar ardeii în altă oală.

Peste ardei se presară puțină sare. Se acoperă bine fiecare oală, preferabil cu un capac, și se lasă legumele să stea în proprii aburi. Aceștia vor ajuta la înmuierea cojii lor și vor fi mult mai ușor de curățat, scrie acasă.ro.

ADVERTISEMENT

După 10 minute, scoate legumele din oală și curăță-le normal. Acum vor fi mult mai ușor de curățat datorită trucului pe care l-ai aplicat.

Cea mai simplă metodă pentru prepararea vinetelor coapte la cuptor

Vinetele care urmează a fi coapte pot avea orice dimensiune, însă nu trebuie să prezinte lovituri sau alte defecte vizibile. După ce se șterg cu un prosop de hârtie, acestea se înțeapă cu o furculiță pentru a nu exploda în cuptor.

Se ia o tavă în care a fost pusă hârtie de copt. În aceasta se pun vinetele, după care se pun la cuptorul încălzit la 200-220 de grade °C. După 20 de minute, vinetele se întorc.

Vinetele se coc aproximativ 50 de minute, în funcție de mărimea lor. Legumele sunt gata atunci când coaja este neagră, iar ele sunt moi.

Se lasă puțin la răcit, după care se taie codița. Vinetele se taie în jumătate pe lung, iar miezul lor se scoate cu ajutorul unei linguri. Vinetele trebuie lăsate la scurs timp de două sau trei ore pentru a nu deveni amărui.

ADVERTISEMENT
Tags: