Fotbal international

Vinicius a devenit cel mai tânăr marcator din „El Clasico”: a doborât recordul lui Lionel Messi. Prima reacție a brazilianului

01.03.2020 | 23:50
Vinicius a devenit cel mai tanar marcator din El Clasico a doborat recordul lui Lionel Messi Prima reactie a brazilianului
ADVERTISEMENT

Vinicius Jr. a devenit cel mai tânăr marcator din „El Clasico”. Brazilianul, la 19 ani și 233 de zile, a deschis scorul pentru Real Madrid în minutul 71 al partidei cu Barcelona și a doborât recordul deținut până duminică de Messi, care marca în marele derby la 19 ani și 259 de zile.

Vinicius Junior este cel mai tânăr marcator în ”El Clasico”

Barcelona și Real Madrid au remizat în tur, 0-0, iar returul de pe „Santiago Bernabeu” părea că se îndreaptă spre același deznodămând, după ce până în minutul 70 tabela nu a fost mișcată, iar cele două mari rivali au amenințat porțile adverse în puține ocazii.

ADVERTISEMENT

În minutul 71, Vinicius Jr. a avut o incursiune în banda stângă a atacului și a trimis un șut spre poarta adversă. Balonul a fost deviat de Gerard Pique și a intrat în poarta lui Marc-Andre ter Stegen.

Cu reușita de duminică de pe „Santiago Bernabeu”, mijlocașul de bandă brazilian a devenit cel mai tânăr fotbalist care reușește să marcheze în „El Clasico” în acest secol, la 19 ani și 233 de zile.

ADVERTISEMENT

Până pe 1 martie, recordul îi aparținea lui Lionel Messi, care puncta pentru catalani într-un Barcelona – Real Madrid 3-3, pe 10 martie 2007, la 19 ani și 259 de zile. În partida din urmă cu aproape 13 ani, starul argentinian reușea hattrick-ul.

„Este cea mai frumoasă noapte a mea la Madrid”

La finalul partidei, câștigată cu 2-0 de Real, după ce Mariano Dias a reușit să își treacă numele pe lista marcatorilor prelungirile partidei, Vinicius a recunoscut că este cea mai frumoasă seară de când s-a transfer la Madrid.

ADVERTISEMENT

Este cea mai frumoasă noapte a mea la Madrid. Am muncit în permanență și acum mi-a ieșit. Am vrut să dau la poartă la faza golului, nu să centrez. Continuăm să lucrăm la intensitate maximă și să respectăm sarcinile pe care Zinedine Zidane ni le oferă. 

Joc la cel mai mare club al Lumii și mereu am vrut să fac fanii Realului fericiți”, a declarat Vinius la finalul partidei.

ADVERTISEMENT

Vinicius Jr. a fost transferat de Real Madrid în vara lui 2018, după plecarea lui Cristiano Ronaldo la Juventus.

„Los blancos” plăteau pentru tânărul brazilian 45.000.000 de euro celor de la Flamengo care, până la derby-ul cu Barcelona, reușise să puncteze de doar șase ori în cele 57 de partide disputate în toate competițiile.

ADVERTISEMENT