Fotbal international

Vinicius Junior, în topul celor mai tineri debutanți pentru Real Madrid în Champions League

12.12.2018 | 22:59
Vinicius Junior in topul celor mai tineri debutanti pentru Real Madrid in Champions League
ADVERTISEMENT

Vinicius Junior a jucat titular în ultima etapă din cadrul grupelor Champions League și a intrat în topul celor mai tineri debutanți pentru Real Madrid în cea mai prestigioasă competiție intercluburi, alături de Iker Casillas și Raul, la 18 ani și 152 de zile. “Galacticii” au pierdut cu scorul de 3-0 pe teren propriu în fața celor de la CSKA Moscova.

Real Madrid a terminat Grupa G pe locul 1, cu 12 puncte și s-a calificat în optimile de finală Champions League. Santiago Solari l-a înclus în premieră în primul 11 în această competiție pe brazilianul Vinicius Junior, care a ajuns astfel la 8 meciuri jucate pentru gruparea de pe Santiago Bernabeu în acest sezon. Mijlocașul are până în prezent 2 goluri și 4 pase de gol în toate competițiile pentru Real, iar la echipa secundă a clubului are 5 meciuri în care a marcat 4 goluri și a dat o pasă decisivă.

ADVERTISEMENT

Vinicius Junior a debutat pentru Real Madrid în Champions League la 18 ani și 152 de zile

Tânărul brazilian a întrat în topul celor mai tineri debutanți pentru Real Madrid în Champions League. Pe locul 2 în acest clasament este portarul Iker Casillas, care în prezent joacă la FC Porto și care a debutat pentru galactici în Liga Campionilor la 18 ani și 117 zile. Cel mai tânăr debutant pentru Real Madrid în cea mai tare competiție organizată de UEFA este Raul Gonzales, care a prins primul meci la 18 ani și 77 de zile.

Vinicius Junior este cotat în prezent la 35 de milioane de euro. Fotbalistul a fost cumpărat de la Flamengo în vară cu 61 de milioane de euro, iar pentru un timp madrilenii au susținut că suma de transfer a fost de 45 de milioane. Pentru gruparea braziliană, Vinicius a jucat 49 de meciuri, a marcat 10 goluri și a dat 4 pase decisive. La naționala Braziliei U15 are 6 meciuri și 6 goluri, la U17 – 19 partide și 17 goluri, iar la U20 are 4 selecții.

ADVERTISEMENT