Fotbal international

Vinicius Junior oferă „rețeta” centrării de la bijuteria lui Richarlison. ”Am învățat mult de la Modric”

Înaintea partidei cu Elveția, Vinicius Junior a dezvăluit trăirile sale despre debutul la Cupa Mondială și secretul centrării la reușita de 2-0 a lui Richarlison.
28.11.2022 | 14:40
Vinicius Junior ofera reteta centrarii de la bijuteria lui Richarlison Am invatat mult de la Modric
Vinicius Junior a debuta la Cupa Mondială cu o centare decisivă la golul de 2-0 contra Serbiei. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Brazilia s-a impus, 2-0, în partida cu Serbia, la debutul său în Cupa Mondială din Qatar. Un meci în care s-a consemnat debutul lui Vinicius Junior la cea mai importantă competiție pentru echipele naționale, ”aripa” lui Real Madrid fiind coautor la golul din foarfecă marcat de Richarlison, cel ce a adus liniștea în tabăra jucătorilor carioca.

”Nu înceta niciodată să visezi”, declarația îndemn a lui Vinicius Junior după debutul la Mondiale

Înaintea partidei de debut a Braziliei la Cupa Mondială se spunea că este foarte probabil ca Vinicius Junior să înceapă partida pe banca de rezerve.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă exploziva aripă face furori la Real Madrid, se părea că Tite va merge pe mâna lui Paqueta. Un jucător ale cărui veleități se potrivesc mai bine unui joc de posesie.

Totuși, Vinicius a început titular. Și, chiar dacă, normal, nu au lipsit emoțiile, fiind vorba despre debutul său la Mondiale, a avut o prestație excelentă. Izbutind și o pasă decisivă.

ADVERTISEMENT

Și-a exprimat bucuria de a evolua ca titular pe instagram.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vinicius Jr. ⚡️🇧🇷 (@vinijr)

Dar nu numai. ”Am fost mulțumit de încrederea pe care antrenorul a avut-o în mine. Evident că este greu să joc, pentru că avem o mulțime de atacanți.

Raphinha a venit aici jucând foarte bine, la fel este și cazul lui Richarlison. Despre Ney nici măcar nu mai trebuie să discutăm.

ADVERTISEMENT

Sunt fericit pentru debutul meu. Echipa a muncit din greu pentru a putea avea un joc excelent. Am încercat în prima repriză, dar a fost foarte greu pentru că Serbia s-a apărat supranumeric”, avea să spună, ulterior, pentru FIFA +.

Promisiune pentru Richarlison

La finalul meciului, desigur, Richarlison, eroul Braziliei, era extrem de zâmbitor. Însă, dezvăluie Vinicius Junior, nu la fel au stat lucrurile și la pauză. Atunci când i-a făcut o promisiune. Și avea să se țină de cuvânt.

ADVERTISEMENT

”Am vorbit cu Richarlison, care a spus că nu primește suficient mingea. Dar i-am spus să fie pregătit – mingea va ajunge la el de două, trei ori și va trebui să o câștige pentru noi.

Și mă bucur că este mereu pregătit în momentele decisive”, spune Vinicius.

Vinicius i-a subtilizat mingea lui Ney pentru a centra la reușita de 2-0. ”Ney a întârziat. Așa am ajuns eu să centrez, iar Richarlison este întotdeauna bine poziționat”, povestește jucătorul lui Real Madrid.

Pentru a explica și modul în care a lovit mingea, dezvăluind că a învățat multe de la colegul său de la Real Madrid, Modric. ”Mă antrenez mult. Ney chiar îmi reproșa uneori că în continuare lovesc cu trei degete. Am învățat însă multe despre acest tip de lovitură de la Modric și am ajuns să o utilizez în multe meciuri”, a conchis Vinicius Junior.

ADVERTISEMENT