Fotbal international

Vinicius face show la Real Madrid. A marcat un super gol pentru Castilla. Video

16.09.2018 | 16:27

Vinicius Junior nu a avut încă ocazia să joace pentru prima echipă a lui Real Madrid. Tânărul jucător este folosit la echipa de tineret a madrilenilor, iar jocul lui crește de la un meci la altul. La ultima partidă, Vinicius a marcat un super gol pentru Castilla și Julen Lopetegui se poate gândi deja să îi acorde minute pentru prima echipă.

Real Madrid l-a adus în această vară pe Santiago Bernabeu pe  tânărul Vinicius, de la care spaniolii au mari așteptări pe termen lung. Madrilenii au vrut să îl împrumute unui club din La Liga pentru a fi siguri că jucătorul va crește în valoare și se va obișnui cu fotbalul din Spania până în momentul în care va fi pregătit să îmbrace tricoul lui Real. În cele din urmă, oficialii de pe Bernabeu au decis ca Vinicius să joace pentru echipa secundă a clubului, Castilla.

ADVERTISEMENT

Vinicius a fost cumpărat în urmă cu un an de Real Madrid, însă a fost lăsat să mai joace un an la Flamengo. Brazilianul a ajuns în Spania în această vară, dar trebuie să aștepte pentru a putea juca alături de Bale și de Ramos. Oficialii madrileni vor ca jucătorul să capete mai întâi experiență și abia apoi să îmbrace tricoul lui Real Madrid. Jucătorul care a împlinit recent 18 ani a fost pe punctul de a fi trimis în acest sezon la o altă echipă din Spania. Oficialii lui Real Madrid au căutat o echipă în apropierea capitalei Spaniei. Getafe, Leganes sau Rayo Vallecano au fost echipele la care Vinicius a fost la un pas să fie împrumutat.

Vinicius face show la Real Madrid. A marcat un super gol pentru Castilla

Madrilenii au decis să îl păstreze și să îl trimită pe teren pentru Castilla. Jucătorul trage tare la antrenamente și dă randament din ce în ce mai bun, evoluțiile sale fiind încununate cu goluri spectaculoase. În ultima partidă jucată împotriva celor de la Unionistas de Salamanca, Vinicius a marcat golul de 3-0 în minutul 40, după ce a transformat impecabil o lovitură liberă de la marginea careului de 16 metri. Sud-americanul a șutat la firul ierbii, prin stânga zidului, iar portarul advers nu a avut nicio șansă, mingea luând efect și oprindu-se în plasa laterală a porții.

ADVERTISEMENT

Brazilianul se antrenează cu starurile de la prima echipă, dar este văzut cel puțin o dată pe săptămână și la antrenamentele echipei secunde. Vinicius nu joacă fabulos doar pentru Castilla, ci și în meciurile de pregătire organizate de Julen Lopetegui.

Vinicius Junior a fost poreclit “noul Neymar”

Vinicius Junior s-a născut  și a copilărit într-o sărăcie lucie. A început să bată mingea pe străzile din Sao Goncalo, un orășel din apropiere de Rio de Janeiro. A fost luat în vizor și considerat un potențial viitor star al fotbalului încă de la vârsta de 5 ani. A semnat cu Flamengo la 10 ani și a debutat la echipa Under-15 după numai 3 ani.

ADVERTISEMENT

Nu s-a mai făcut atâta tevatură în jurul unui fotbalist în Brazilia de pe vremea când Neymar făcea furori, în urmă cu aproximativ 10 ani.  Vinicius Junior a fost și în vizorul Barcelonei, dar în cele din urmă a acceptat oferta venită din partea rivalei Real Madrid.