Fotbal international

Vinicius, urmaşul brazilianului Ronaldo la Real Madrid. Ce poreclă ciudată are

02.10.2018 | 09:40
Vinicius urmasul brazilianului Ronaldo la Real Madrid Ce porecla ciudata are

Mulţi ziarişti din Ţara Cafelei îl socotesc deja pe puştiul Vinicius Junior drept urmaşul atacantului brazilian Ronaldo pe Santiago Bernabeu. Puştiul care visează să ajungă la Real Madrid un alt Il Fenomeno, aşa cum a fost numit pentru valoarea sa Ronaldo Nazario da Lima, a ajuns în această vară sub comanda lui Julen Lopetegui, pentru 45 de milioane de euro, plătite de Real încă de vara trecută, pentru a fi sigură că nu i-l suflă vreo altă mare putere de pe continent, dar nu a avut drept să vină în capitala Spaniei, pentru că era încă minor. Abia anul acesta a împlinit 18 ani. Practic Real şi Flamengo s-au pus de acord în mai 2017, când Vinicius Junior avea doar 16 ani, el fiind născut pe 12 iulie 2000.

Vinicius, urmaşul lui Ronaldo la Real Madrid, a ajuns la fotbal încă de la 5 ani şi a impresionat la fiecare grupă de generaţie la care a jucat
Vinicius, urmaşul lui Ronaldo la Real Madrid, a ajuns la fotbal încă de la 5 ani

El a fost adus de tatăl său la Flamengo încă de la vârsta de 10 ani și la  13 ani, de când a fost chemat pentru Brazilia Under 15  de antrenorul Claudio Cacapa, toți ochii s-au concentrat pe acest talent precoce.“Tatăl său a venit la noi când avea cinci ani și de când îl ştiu  a jucat întotdeauna la un nivel superior băieților de vârsta lui”, a spus Cacau, profesor la Escolinha Fla Sao Goncalo, școala afiliată la Flamengo.

Vinicius, urmaşul lui Ronaldo pe Santiago Bernabeu, a impresionat încă de la cinci ani

“Un lucru curios despre Vinicius este că dacă l-am lăsa, s-ar antrena cu fiecare grupă de vârstă, dar niciodată nu pare să obosească. Şi este extrem de inimos, pentru că îi place să vină la noi, de câte ori are ocazia, pentru a le vorbi copiiilor despre experienţa sa şi despre modul cum a reuşit să se impună în fotbal” – explică profesorul Cacau.

Vincius la Escolinha Flamengo. Profesorul său. Cacau, are numai cuvinte de laudă.. E convins că va ajunge un mare star
Vincius la Escolinha Flamengo. Profesorul său. Cacau, are numai cuvinte de laudă.

A impresionat de la primele atingeri de balon pe antrenorii de la Flamengo şi progresul său a fost uimitor. A devenit rapid liderul de necontestat al generaţiei 2000, iar porecla sa a fost una rar întâlnită, “Proprietarul mingii”, care spune totul despre faptul că nici un adversar nu era capabil să îl deposedeze. Momentul de strălucire maximă, care i-a convins şi pe şefii lui Real să facă o asemenea investiţie a fost prezenţa la cel mai prestigios turneu de juniori din Brazilia, Copa Sao Paolo, unde a fost de departe cel mai bun jucător al competiţiei, deşi pe teren au fost mulţi jucători care aveau chiar şi cu trei ani mai mult decât el.

Idolul lui Vinicius a fost Robinho

Performanțele sale au atras atenția mass-media națională, fiind comparat cu o listă ilustră a fostelor stele la Copa Sao Paulo, printre care Rai, Rivaldo, Djalminha, Neymar, Lucas Moura și Gabriel Jesus. “Suntem foarte mândri că l-am văzut ridicându-se, nu numai pentru Flamengo, ci și cu echipa națională”, a spus Cacau. “El deja joacă la U-17 și sperăm că într-o zi el va aduce o mulțime de bucurie Flamengo și Selecao. “

Idolul din copilărie al lui Vinicius nu a fost însă cel mai cunoscut brazilian care a evoluat vreodată pe Santiago Bernabeu, adică Ronaldo, omul care a câştigat Baloane de Aur, ci un alt jucător din fotbalul cariocas care a îmbrăcat tricoul lui Real, Robinho, fotbalist care acum evoluează în prima divizie turcă, la Sivasspor, dar care nici acum nu a scăpat definitv de acuzaţia de participare la viol din perioada în care evolua la AC Milan.

Vinicius nu se teme nici un moment de faptul că Real Madrid este un adevărat munte în cariera lui şi că există pericolul de a nu-l putea escalada, pentru că are deplină încredere în forţele lui. El a spus foarte clar atunci când a decis să semneze cu Real Madrid că se simte capabil să facă faţă marilor provocări din fotbalul european şi să calce pe urmelor altor staruri braziliene care au făcut spectacol pe Bătrânul Continent. Faptul că a debutat în meciul derby al Madridului îi dă şi mai multă încredere în puterile sale.