Life

Vinul din România care i-a impresionat pe străini. A câștigat Marele Premiu la un important concurs. Îl găsiți la un preț bun și în magazinele din România

Vinul românesc care i-a uimit pe străini. A primit Marele Premiu la o competiție prestigioasă, se găsește la un cost mic în supermarketurile noastre.
24.06.2024 | 16:09
Vinul din Romania care ia impresionat pe straini A castigat Marele Premiu la un important concurs Il gasiti la un pret bun si in magazinele din Romania
Vinul românesc care i-a uimit pe străini. A primit Marele Premiu la o competiție prestigioasă, se găsește la un cost mic în supermarketurile noastre. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Vinul din România care i-a impresionat pe străini. A câștigat Marele Premiu la un important concurs. Îl găsiți la un preț bun și în magazinele din România. Competiția de profil s-a desfășurat la Bruxelles, Belgia.

Vinul românesc care i-a uimit pe străini. A primit Marele Premiu la o competiție prestigioasă, se găsește la un cost mic în supermarketurile noastre

Vinul românesc care i-a uimit pe străini. A primit Marele Premiu la o competiție prestigioasă, se găsește la un cost mic în supermarketurile noastre. Cumpărătorii trebuie să scoată din buzunar 50 de lei pentru o singură sticlă de 750 de ml.

ADVERTISEMENT

Concours Mondial de Bruxelles (CMB), cel mai mare concurs itinerant de vinuri din lume, a avut loc în perioada 7-9 iunie 2024. La această competiție au fost înscrise aproximativ 7.500 de vinuri din 42 de ţări.

Băuturile au fost evaluate de experți în domeniu, care nu au cunoscut identitatea lor. Doar 30% dintre vinurile prezentate au primit o medalie, rezultatele fiind anunţate pe data de 18 iunie. Așa se face că un vin alb produs în România a câștigat un premiu important.

ADVERTISEMENT

Mai exact, este vorba de o licoare produsă la Crama La Salina din Cluj, care are o podgorie amplasată la aproximativ 100 metri de Salina Turda. Aceasta se numește Issa Chardonnay Barrique și este un vin alb sec.

În aceeași notă, crama este faimoasă pentru vinurile sale albe, create cu multă pasiune în inima Transilvaniei. Simion Mureșan și Claudiu Sugar, cei care au pus bazele cramei în anul 2011, sunt extrem de încântați de titulatura pe care a primit-o unul dintre vinurile albe.

ADVERTISEMENT

„Vinul românesc a fost desemnat International White Wine Revelation şi a primit Medalia Grand Gold”, au spus producătorii români prin intermediul unui comunicat, conform wall-street.ro.

„Acest titlu este acordat vinului alb care obţine cel mai mare punctaj dintre toate vinurile albe participante în competiţie şi este o distincţie care recunoaşte excelenţa şi calitatea deosebită a vinului premiat”, au completat patronii din Cluj.

ADVERTISEMENT

România, prima oară gazda unui concurs de vinuri

Crama La Salina a primit la Concours Mondial de Bruxelles şi o medalie de aur pentru Issa Nidus Fetească Neagră 2019. De asemenea, producătorilor români li s-a înmânat o medalie de argint pentru Issa Chardonnay 2023.

Prin urmare, anul viitor competiția de vinuri rose, Concours Mondial de Bruxelles, se va desfășura în România. Concursul urmează să aibă loc în Constanța, Dobrogea, în perioada 28 – 30 martie 2024, fiind o premieră în istoria vinului din România.

Concours Mondial de Bruxelles este prima mare competiție internaţională de vinuri care alege drept destinaţie, pentru una din competiţiile sale, ţara noastră. Așadar, este un moment extrem de important pentru România.

ADVERTISEMENT
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită...
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită pentru străini pe internet”
Surse: Dani Mocanu a rămas fără permis după ce a fost prins „zburând”...
Surse: Dani Mocanu a rămas fără permis după ce a fost prins „zburând” pe A2. Ce viteză avea manelistul
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Fenomenul bizar care a apărut în Galaţi din cauza caniculei. Localnicii au crezut...
Fenomenul bizar care a apărut în Galaţi din cauza caniculei. Localnicii au crezut că e vorba de un incendiu
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în...
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în România a fost umilit doar pentru că este român
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
UCRAINA vrea să BOMBARDEZE RUSIA! Răsturnare de situație în RĂZBOI
UCRAINA vrea să BOMBARDEZE RUSIA! Răsturnare de situație în RĂZBOI
Versurile care anunțau ce urmează să pățească Diana: ”Mori, draga mea, iubita mea...”
Versurile care anunțau ce urmează să pățească Diana: ”Mori, draga mea, iubita mea...”
Alimentele care te îngrașă în timp record. De evitat cât mai mult!
Alimentele care te îngrașă în timp record. De evitat cât mai mult!
💔💔💔Bomba MOMENTULUI! Betty Salam și-a părăsit soțul și a fugit cu un manelist...
💔💔💔Bomba MOMENTULUI! Betty Salam și-a părăsit soțul și a fugit cu un manelist celebru. S-a mutat deja cu acesta, iar fiul ei a rămas cu Cătălin Vișănescu
Interlop asasinat la o terasă din Chișinău. Cum a fost filmat criminalul
Interlop asasinat la o terasă din Chișinău. Cum a fost filmat criminalul
Irina Columbeanu, mesaj clar pentru tatăl ei. Ce i-a transmis lui Irinel în...
Irina Columbeanu, mesaj clar pentru tatăl ei. Ce i-a transmis lui Irinel în timpul vizitei din România: „Am vrut să-i spun în față”