Sport

Violențe extreme după finala Euro 2020. Englezii, acuzați de italieni că au fost atacați cu bestialitate. Video

Videoclipuri apărute pe social media arată cum între fanii celor două naționale s-au împărțit lovituri încă de la ieșirea de pe Wembley
12.07.2021 | 16:53
Violente extreme dupa finala Euro 2020 Englezii acuzati de italieni ca au fost atacati cu bestialitate Video
ADVERTISEMENT

Fanii Angliei și cei ai Italiei s-au luat la bătaie pe străzile din Londra, după finala dramatică de la Euro 2020, cu italienii ridicând trofeul deasupra capului după loviturile de departajare.

Scene violente după finala Euro 2020, Italia – Anglia

Pe internet a apărut un videoclip care arată că o bataie generală a avut loc duminică seara, 11 iulie, după ce un fan al Italiei, a intrat cu steagul pe el într-un grup de fani britanici, moment care a declanșat haosul.

ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că unele persoane au încercat să calmeze spiritele, bătaia nu a încetat. Cei care au vrut să aplaneze conflictul au fost și ei răniți la rândul lor.

Pe durata nopții, 49 de oamenii au fost arestați de poliția din Londra, în timp ce 19 ofițeri de poliție au fost răniți în timpul haosului provocat.

ADVERTISEMENT

Dupa aceste incidente poliția din Londra a postat un mesaj pe rețelele de socializare, unde le mulțumea tuturor celor care s-au comporat ca atare. „Le mulțumim zecilor de fani care s-au comportat exemplar. 

Am făcut 49 de arestări pe timpul zilei din cauza violenței. O să avem ofițeri pe toate străzile din Londra.

ADVERTISEMENT

Din păcate, 19 dintre ofițerii noștri au fost răniți în altercațiile dintre fanii celor două naționale. 

E total inacceptabil ce se întâmplă. Le mulțumim și ofițerilor din Londra pentru că ne-au ajutat să păstrăm liniștea în Londra” 

ADVERTISEMENT

Poliția din Londra a mai deschis un dosar penal pentru atacurile rasiste la adresa celor trei jucători care au ratat aseară la loviturile de departajare.

Englezii au făcut prăpăd pe străzile din Londra

La doar o oră după finalul tensionat al partidei cu Italia, fanii englezi au făcut prăpăd pe străzile din Londra. Britanicii au vandalizat o pictură cu Marcus Rashford, drept răzbunare pentru ratarea penalty-ului de la loviturile de departajare.

Ba mai mult aceștia au luat cu asalt conturile de social media ale lui Sancho, Saka și Rashford unde le-au adresat cuvinte jignitoare și comentarii rasiste.

 

ADVERTISEMENT
Tags: