News

Violențe într-un liceu din București. Un elev lăsat inconștient după o bătaie cu un coleg

Polițiștii au deschis un dosar penal în urma unei altercații care a avut între doi elevi ai unui liceu din București, asta după ce unul dintre ei și-a pierdut cunoștința.
14.04.2022 | 08:50
Violente intrun liceu din Bucuresti Un elev lasat inconstient dupa o bataie cu un coleg
Polițiștii au deschis un dosar penal în acest caz. Credit foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Scene violente într-un liceu din București, acolo unde doi elevi s-au luat la bătaie, iar unul dintre aceștia a ajuns să își piardă cunoștința. Scenele s-au petrecut chiar în fața instituției de învățământ, notează Pro TV.

Acuzații grave la adresa conducerii

Conflictul dintre cei doi elevi a avut loc chiar pe trotuarul din fața liceului, aflat în sectorul 5, dar cu toate acestea, agenții care asigură paza instituției nu au intervenit. Aceștia se scuză, explicând că nu au văzut nimic.

ADVERTISEMENT

În plus, aceștia mai explică faptul că autoritatea lor este limitată doar la incinta liceului, nu și la perimetrul din afara curții.

Incidentul violent a fost filmat de unii elevi, dând naștere mai multor controverse. Mai exact, pe lângă agenții de pază care nu au intervenit, conflictul nu a fost aplanat nici de cadrele didactice.

ADVERTISEMENT

Imaginile surprinse de martorii care au asistat la acest incident arată cum unul dintre elevii care s-au bătut și-a pierdut cunoștința, iar cei din jur încearcă să îi acorde primul ajutor.

Alături de aceștia se află și mai mulți adulți, iar unul dintre aceștia le cere să părăsească zonă, să nu mai filmeze și chiar să nu mai sune la ambulanță.

ADVERTISEMENT

“Nu mă, nu!… la salvare. Nu sunați! Ai tu vreun drept să dai la salvare? -E directoarea aici nu mai sunați voi. – Ia telefonul de acolo! Hai! Du-te de aici! Du-te de aici! Te rog frumos! Hai!”, se aude pe înregistrare.

Conducerea liceului a transmis prin intermediul Inspectoratului Școlar că profesorii au intervenit în cazul acestui incident. De asemenea, până la sosirea ambulanței, elevul care și-a pierdut cunoștința a fost îngrijit de medicul școlii.

ADVERTISEMENT

Acuzații grave aduse conducerii liceului

În ciuda declarațiilor făcute de conducerea liceului, chiar băiatul care a avut nevoie de o intervenție a unui echipaj de ambulanță explică că nu a avut parte de ajutor din partea profesorilor sau medicului și asistentei școlii.

Mama băiatului care a ajuns la spital povestește cum a aflat despre incident și oferă detalii despre modul în care profesorii au gestionat situația.

“Pune mâna pe telefon mă sună și zice sunteți mama copilului? Zic da. Vă rog să veniți, copilul dvs e inconștient în stradă. În timpul ăla, copiii strigau să sunăm la salvare! În schimb dna director spunea nu-i mai dați cu apă pe față, plecați de acolo nu mai filmați. Nu chemați nici o salvare. Deși avea telefonul în mână.

Cred că mai întâi datoria ei era să-i acorde primul ajutor copilului până vine salvarea. Este dur! Nu doresc nici unei mame să treacă prin ce am trecut eu în acele momente”,  a declarat mama elevului.

Aceasta a explicat că investigațiile medicale au arătat că fiul ei prezintă patru hematoame la nivelul capului, dar și o serie de răni pe corp.

În ceea ce privește întregul incident, cazul este cercetat de polițiștii secției 18. Aceștia au deschis un dosar penal pentru loviri și alte violențe.

ADVERTISEMENT
Tags: