News

Violențe într-un liceu din Iași. Mama unui elev care a avut nevoie de îngrijiri medicale, acuzații la adresa conducerii

Mama unui elev care a ajuns la spital în urma unui conflict petrecut într-un liceu din Iași acuză conducerea unității medicale că nu reacționează în acest caz.
15.04.2022 | 08:41
Violente intrun liceu din Iasi Mama unui elev care a avut nevoie de ingrijiri medicale acuzatii la adresa conducerii
Un elev a avut nevoie de îngrijiri medicale în urma conflictului. Credit foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

La începutul acestei săptămâni, un elev al Liceului Teoretic “Al. I. Cuza” a fost agresat de un coleg de clasă și a avut nevoie de îngrijiri medicale. Mama acestuia lansează o serie de acuzații la adresa conducerii instituției, notează Ziarul de Iași.

Acuzațiile aduse de mamă

După cum explică mama elevului, acesta a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Iași, prezentând o rană la nivelul obrazului care a avut nevoie de suturi.

ADVERTISEMENT

Aceasta susține că conducerea liceului nu a luat o poziție pe tema abuzului la care a fost supus fiul ei, asta deși au trecut mai multe zile de la incident.

“Luni, 11.04.2022, copilul meu a fost agresat de către un coleg de clasă, ajungând la UPU pentru a i se coase obrazul. Sunt dezamăgit de lipsa de reacţie a Conducerii Liceului, care este fără reacţie şi astăzi 13.04.2022. Până astăzi, conducerea școlii nici nu a stabilit data la care se va analiza această situaţie petrecută în incinta liceului”, le-a explicat aceasta  jurnaliștilor.

ADVERTISEMENT

Ea a mai adăugat că în urma acestui incident va “depune plângere penală pentru a opri acest mod de comportament al unor copii care se cred că fac parte din clanuri interlope”.

Inspectoratul Școlar Județean Iași a transmis că a fost informat despre incident și că Consiliul de Administrație al unității școlare s-a întâlnit în cursul zilei de joi, 14 aprilie, pentru a discuta situație celor doi elevi.

ADVERTISEMENT

“Astăzi, 14 aprilie, s-a reunit consiliul clasei care a stabilit sancţionarea elevului prin scăderea notei la purtare. Totodată, elevii vor participa la activităţi de consiliere, iar la nivelul clasei se vor desfăşura activităţi de prevenire a violenţei de orice fel, dar şi de prezentare a prevederilor incluse în Regulamentul Şcolar, şi în Statutul Elevului”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Iași, prof. Antonina Bliorţ.

Acuzații grave și la București

Un incident asemănător a avut loc și într-un liceu din București, acolo unde un elev a avut nevoie de îngrijiri medicale în urma unui conflict cu un coleg de clasă.

ADVERTISEMENT

Incidentul a fost surprins de mai mulți elevi, iar pe înregistrări se poate auzi cum un adult le cere elevilor să plece și să nu sune la ambulanță.

Și în acest caz, mama elevului face acuzații grave la adresa conducerii, ea susține că profesorii au contactat-o pe ea în loc să sune la ambulanță asta deși, după cum au arătat investigațiile ulterioare, fiul ei prezintă patru hematoame la nivelul capului.

“Pune mâna pe telefon mă sună și zice sunteți mama copilului? Zic da. Vă rog să veniți, copilul dumneavoastră e inconștient în stradă. În timpul ăla, copiii strigau să sunăm la salvare! În schimb dna director spunea nu-i mai dați cu apă pe față, plecați de acolo nu mai filmați. Nu chemați nici o salvare. Deși avea telefonul în mână.

Cred că mai întâi datoria ei era să-i acorde primul ajutor copilului până vine salvarea. Este dur! Nu doresc nici unei mame să treacă prin ce am trecut eu în acele momente”, a declarat mama elevului abuzat.

ADVERTISEMENT
Tags: