News

Violențe între protestatarii anti restricții și jandarmi! Piața Unirii, locul ciocnirilor

30.03.2021 | 07:15
Violente intre protestatarii anti restrictii si jandarmi Piata Unirii locul ciocnirilor
16 participanți la protestul de luni au fost arestați. Sursa foto - _INQUAM_Photos_George_Calin
ADVERTISEMENT

Au fost violențe serioase între protestatarii anti restricții și jandarmi la București. Concret, la puține momente după încheierea mitingului, aproximativ 60 de persoane au decis să meargă spre Piața Unirii. Aici au început să arunce cu pietre și sticle înspre forțele de ordine. 

Gestul lor nu a fost trecut cu vederea. În urma acestor incidente violente, cel puțin 10 persoane au fost reținute, dar jandarmii continuă identificarea acestora.

ADVERTISEMENT

Interesant este că, inițial, Jandarmeria Română a transmis că nu pregăteşte intervenţia în forţă la protestul din Capitală, întrucât nu au fost incidente care să impună o astfel de intervenţie. Jandarmii au infirmat, astfel, informaţii vehiculate pe Facebook.

Violențe între protestatarii anti restricții și jandarmi la București!

”Infirmăm această informaţie, nu au fost incidente de natură să impună intervenţia pentru restabilirea ordinii publice”, au reacţionat reprezentanţii Jandarmeriei Române.

ADVERTISEMENT

Vă reamintim că protestatarii au umplut Piaţa Victoriei. În zonă au apărut şi reprezentanţi ai galeriilor de forbal care au aruncat cu pedarde în repetate rânduri. Pentru scurte perioade de timp circulaţia a fost blocată.

 

Sursa foto – Inquam Photos

De altfel, mii de persoane au protestat în Bucureşti, dar şi în marile oraşe din ţară faţă de noile restricţii impuse de Guvern. Oamenii s-au strâns în Piaţa Universităţii şi apoi au pornit în marş spre PIaţa Vicoriei, unde protestul a luat amploare.

ADVERTISEMENT

În ţară, manifstanţii s-au strâns în pieţele centrale sau în faţa prefecturilor, cei mai mulţi pornind în marş. Oamenii au scandat lozinci împotriva autorităţilor, au reclamat dictatura medicală şi au dat foc măştilor de protecţie.

”Libertate, te iubim” s-a scandat pe străzi. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat a afirmat că cei care protestează vin cu opinii pe care trebuie să le probeze, întrucât realizatea pandemiei este alta.

ADVERTISEMENT

De precizat că printre protestatari s-au aflat și liderul AUR, George Simion, dar şi parlamentarul Diana Şoşoacă.

ADVERTISEMENT
Tags: