ADVERTISEMENT
Hotnews

FOTO&VIDEO / Situaţie EXTREMĂ la punctul de trecere a frontierei Roszke – Horgos: Migranţii ATACĂ cu pietre poliţia ungară strigând “Allah e MARE”

Poliţia maghiară a adus tunuri cu apă, la punctul de trecere a frontierei Roszke - Horgos, între Ungaria şi Serbia, în timp ce în jur de o mie de refugiaţi protestează în zona neutră dintre...
Autor: Ionuţ Cataramă | 16.09.2015 | 19:41

Poliţia maghiară a adus tunuri cu apă, la punctul de trecere a frontierei Roszke – Horgos, între Ungaria şi Serbia, în timp ce în jur de o mie de refugiaţi protestează în zona neutră dintre cele două ţări şi cer să li se permită să intre în Ungaria.

ADVERTISEMENT

CLICK SUS IN GALERIA FOTO PENTRU A VEDEA IMAGINILE

Situaţia la punctul de trecere a frontierei Roszke – Horgos, între Ungaria şi Serbia a escaladat. Supăraţi că nu mai sunt lăsaţi să treacă spre Occident, imigranţi au atacat poliţiştii maghiari care asigură securitatea după gard, cu pietre şi cauciucuri incendiate. Disperaţi, imigranţii au atacat strigând ”Allah Akbar” (n.r. Allah e mare). A fost nevoie de intervenţia forţelor de poliţie cu gaze lacrimogene şi tunuri de apă pentru a calma spiritele. Într-un final, oamenii s-au retras, însă aduc în continuare cauciucuri şi le dau foc. Trei elicoptere, între care două ale armatei şi unul al poliţiei survolează graniţa, în partea sârbească.

Criza imigranţilor sirieni continuă la graniţa cu Ungaria, poliţia maghiară aducând tunuri cu apă la punctul de trecere a frontierei Roszke – Horgos.

ADVERTISEMENT

Un număr de 400 de migranţi se află blocaţi la Horgos, după ce autorităţile maghiare au sigilat frontiera. Oamenii au scandat până la lăsarea serii cerând ajutorul cancelarului Angela Merkel. Cei care se încumetă să treacă ilegal frontiera riscă să ajungă la închisoare.

Ministrul sârb de Interne a vizitat aseară tabăra improvizată de refugiaţi din localitatea Horgoš.

ADVERTISEMENT

„Copilul are nouă ani. Vă rog, ajutaţi-ne! Vă rugăm!”, i-a spus unul dintre migranţi.

Demnitarul le-a promis refugiaţilor că va face tot posibilul pentru a le permite să îşi continue drumul spre ţările dezvoltate din vestul Europei.

ADVERTISEMENT

Nebojsa Stefanovic, ministrul sârb de Interne: „Voi face tot posibilul să îi conving pe colegii mei maghiari să le permită să îşi continue drumul. Între timp, le vom oferi mâncare, medicamente, apă şi vom încerca, aşa cum am făcut în ultimele luni, să reacţionăm pe cât de omeneşte posibil. E tot ce putem face!”

Deşi autorităţile sârbe le-au pus la dispoziţie autocare pentru a ajunge la Kaniija, unde aveau apă şi mâncare, refugiaţii nu au vrut să se întoarcă din drum.

ADVERTISEMENT

Refugiaţii au rupt gardul la Roszke

Sursă: www.evz.ro

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!