ADVERTISEMENT
News

Violeta Alexandru a reacționat dur după ce PSD a decis să majoreze pensiile cu 40%. „Vor împovăra viitorul copiilor noștri”

Autor: Flaviu Popa | 22.09.2020 | 21:32
Violeta Alexandru a reacționat dur după ce PSD a decis să majoreze pensiile cu 40%. „Vor împovăra viitorul copiilor noștri”
Viitorul românilor ar putea fi împovărat de creșterea pensiilor. Foto: Pixabay

Violeta Alexandru se alătură miniștrilor care îi acuză pe cei din PSD că vor să „arunce în aer țara”, cel puțin din punct de vedere economic.

ADVERTISEMENT

Ministrul Muncii avertizează că PSD duce țara într-o direcție din care toată lumea va ieși extrem de rău, pentru că nu există bani pentru a majora pensiile cu 40%.

Alexandru crede că cei care vor avea de suferi vor fi copiii românilor, pentru că România nu își va reveni din colaps multă vreme de acum înainte.

ADVERTISEMENT

Violeta Alexandru anunță că PSD riscă să arunce România în haos

Sunt oameni care ne-au spus că ne va costa electoral decizia de a creşte pensiile în funcţie de posibilităţile bugetare lăsate de criza economică din acest an şi nu cu 40%. Guvernul a decis cu respect pentru pensionari – 14% (cea mai mare creştere de până acum) şi cu responsabilitate pentru cheltuielile bugetare.

Pensiile se plătesc din contribuţiile oamenilor care muncesc. Aceşti oameni fac tot ceea ce se poate să menţină locurile de muncă. De ce PSD îi face pe oamenii care muncesc duşmanii pensionarilor?“, s-a plâns Alexandru pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Mai mult, ministrul a subliniat că România e singura țară în care pensiile au fost majorate în vremuri de criză. Opozanții PNL au subliniat că această creștere este nesemnificativă, în condițiile în care România e codașa Europei și a lumii civilizate atunci când vine vorba de salarii și pensii.

PSD este iresponsabil. Ne înrăieşte! Unde am ajunge dacă am continua cu PSD? Grija mea este ca oamenii să aibă pensiile corect calculate şi primite la timp. Nu vând iluzii, nu mint, nu speculez greutăţile oamenilor. PSD ne duce într-o direcţie din care vom ieşi toţi rău, dacă îi lăsam să decidă în continuare. Nesăbuinţa deciziilor prezente va împovăra viitorul copiilor noştri”, a fost concluzia ministrului Muncii.

ADVERTISEMENT

PSD a amendat proiectul de lege privind rectificarea bugetară pe 2020 și a impus o creștere a pensiilor cu 40%, cu 242 de voturi „pentru” și 147 „împotrivă”. PNL va ataca decizia la CCR, însă rămâne de văzut ce vor ataca mai exact din această lege.

În scenariul în care CCR va da dreptate celor din PSD, PNL ar avea puține opțiuni legale de a bloca această creștere a pensiilor. Desigur, lucrurile ar putea fi amânate până la viitoarele alegeri din decembrie, când PNL ar ajunge, ipotetic, la putere.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!