News

Violeta Alexandru acuză beneficiarii de pensii speciale din România: ”Sunt susținuți politic”

07.05.2020 | 08:13
Violeta Alexandru acuza beneficiarii de pensii speciale din Romania Sunt sustinuti politic
Violeta Alexandru acuză beneficiarii de pensii speciale din România: ”Sunt susținuți politic”. FOTO: INQUAM Photos/George Calin
ADVERTISEMENT

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, acuză beneficiarii de pensii speciale din România, despre care spune că au o susținere politică, iar veniturile lor nu au la bază criteriul contributivității.

Violeta Alexandru acuză beneficiarii de pensii speciale din România: ”Sunt susținuți politic”

În opinia Violetei Alexandru, toate pensiile din România trebuie să fie acordate pe criteriul contributivităţii, iar guvernul caută să găsească o soluție pentru revenirea într-un parametru de normalitate în ceea ce privește cuantumul pensiilor şi criteriile pe baza cărora ele trebuie stabilite.

ADVERTISEMENT

”Noi rămânem la principiul pe care l-am apărat întotdeauna şi apreciem că nu există mai multe categorii de români, unii care au muncit toată viaţa şi la final au o pensie pe criteriul contributivităţii, dar cu siguranţă o pensie care le acoperă strictul necesar în ceea ce au nevoie, şi alţii pentru că s-au descurcat să-şi promoveze legi speciale beneficiază de un regim aparte.

Intenţia noastră este să găsim toate soluţiile prin care să se revină într-un parametru de normalitate în ceea ce priveşte cuantumul pensiilor şi criteriile pe baza cărora ele trebuie stabilite.

ADVERTISEMENT

Din păcate, nu gestionez eu activitatea din Parlament şi optica pe care o au parlamentarii în promovarea unor asemenea acte normative şi mi-e greu să răspund pentru o chestiune care priveşte un obiectiv politic al unui partid sau altul”, a spus, miercuri seara, ministrul, la B1 TV.

Violeta Alexandru: ”Cei cu pensii speciale s-au descurcat în plan politic”

Ministrul Muncii mai spune că pensiile trebuie acordate pe criteriul contributivităţii, adică să aibă la bază munca și plata socială din timpul activității fiecărui cetățean.

ADVERTISEMENT

În acest sens, Violeta Alexandru lansează săgeți către clasa politică, despre care spune că a pus umărul la instituirea acestor așa-zise ”pensii speciale”.

”Eu vă spun ce cred eu că trebuie să se întâmple într-o lume normală: pensiile trebuie să fie acordate pe criteriul contributivităţii. Atât cât ai muncit, atât cât ai reuşit să munceşti şi să duci contribuţii pentru pensia ta de-a lungul vieţii active trebuie să se regăsească într-o pensie decentă, iar societatea are datoria să facă mai mult pentru aceşti oameni.

ADVERTISEMENT

Cei care s-au descurcat şi au pensii speciale reprezintă o categorie susţinută în plan politic prin adoptarea de legi speciale pentru beneficiile care sunt, practic, un plus faţă de ceea ce ei primesc pe criteriul contributivităţii şi care sunt acoperite din bugetul de stat, adică din banii noştri, ai tuturor, inclusiv ai dumneavoastră”, a adăugat ea pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT