Violeta Alexandru, anunț important despre posibile tăieri de salarii și eventuale concedieri în 2021

Adrian Baciu   
în HotNews
01/12/2020, 00:01
Violeta Alexandru, anunț important despre posibile tăieri de salarii și eventuale concedieri în 2021
Violeta Alexandru, anunț important despre posibile tăieri de salarii și eventuale concedieri. Sursa foto: hepta.ro

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, a făcut un anunț important despre scenariile unor tăieri de salarii și concedieri despre care s-a vorbit în România ultimelor săptămâni.

Aflată în izolare la domiciliul după infectarea cu Covid-19, Alexandru a spus că nu există, momentan, un scenariu de tăiere a salariilor anul viitor, dar că salariile bugetarilor sunt direct dependente de starea economiei.

Totodată, ministrul a dat asigurări că Guvernul are de gând să crească pensiile când va fi oportun pentru economie. De asemenea, aceasta a precizat că și creșterea alocațiilor este văzută drept o necesitate a Executivului.

Ministrul Violeta Alexandru, anunț despre scenariile unor tăieri de salarii și concedieri

În prima sa ieșire publică, în mod virtual, după depistarea pozitivă cu Covid-19, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a vorbit despre scenariul vehiculat în care s-ar tăia salariile bugetarilor în anul 2021.

Referitor la posibile înghețări sau tăieri de salarii în 2021, dar și concedieri în rândul bugetarilor, Violeta Alexandru a spus că nu există un scenariu în acest sens la nivel administrativ, dar ”sunt necesare schimbări”.

”Eu nu mint, dacă ar exista un asemena scenariu, v-aș spune că se lucrează. Salariile bugetarilor sunt direct dependente de starea economiei și de contribuțiile pe care le aduc la buget.

Eu apreciez foarte mult eforturile colegilor mei din minister, care au muncit cot la cot cu mine și au văzut că eu nu i-am evaluat pentru simpatiile față de PSD, pe care și le-au exprimat, ci după muncă. Totul depinde de munca serioasă.

Nu se lucrează la niciun scenariu de tăiere a salarilor, dar sunt necesare unele schimbări. E greu de înțeles că cineva se va descurca dacă nu știe să folosească tehnologia, mai ales în aceste timpuri în care trebuie să ne adaptăm rapid.

Vom vedea care este evaluarea pe care o vom face în perioada următoare”, a declarat ministrul Muncii, Violeta Alexandru, la Realitatea PLUS.

Ce spune ministrul de pensiile speciale

Legat de subiectul arzător la ordinea zilei privind tăierea pensiilor speciale, ministrul a specificat faptul că PNL mizează pe principiul contributivității.

”Fac apel la eforturile colegilor mei pentru a promova în Parlament o lege. Noi suntem pentru contributivitate. Un singur principiu este corect în România: să primești o pensie în funcție de cum ai contribuit. De aceea spun că liberalii sunt cei care au dat semnalul de corectitudine în stabilitea pensiilor.

Suntem pro eliminarea pensiilor speciale, cu excepția celor ale militarilor. Noi vom lupta, dar noi respectăm deciiile Curții. Am speranța că toate mesajlee mele și ale colegilor vor fi înțelese și așteptăm decizia Curții”, a mai spus aceasta la postul de știri.

Închide ×