News

Violeta Alexandru reacționează în urma tentativei de incendiere a unui bărbat în fața ministerului: “Soluția este dialogul”

15.12.2020 | 20:28
Violeta Alexandru reactioneaza in urma tentativei de incendiere a unui barbat in fata ministerului Solutia este dialogul
ADVERTISEMENT

Violeta Alexandru, ministrul muncii, a vorbit marți în direct la România TV despre bărbatul care a încercat să se incendieze în fața instituției. Tragedia a fost evitată după ce Jandarmeria a intervenit, bărbatul fiind în afara oricărui pericol. În opinia ministrului, “soluția este mereu dialogul în toate situațiile”.

La începutul lunii septembrie a acestui an, pensiile au fost crescute cu 14% de către guvernul condus de către Ludovic Orban. Cu toate acestea, pensiile ar fi trebuit crescute cu 40% în conformitate cu o lege aprobată la inițiativa PSD.

ADVERTISEMENT

În contextul negocierilor dintre PNL, USR-PLUS și UDMR pentru formarea unei coaliții de guvernare și a unui nou guvern după investirea noului Parlament, nu există încă informații dacă Violeta Alexandru va fi în continuare ministru al Muncii.

Violeta Alexandru comentează gestul extrem încercat de un bărbat în fața Ministerului Muncii: “Soluția este dialogul”

“Situația generată de protestul domnului nu trebuie să se întâmple, rămân la părerea că soluția este mereu dialogul și o schimbare de atitudine la casele de pensii, mai multă răbdare, mai multă disponibilitate să li se explice informațiile pentru ca ei să nu plece cu impresia că ceva nu este în regulă.

ADVERTISEMENT

În sistemul de pensii este o combinație de aroganță și plictiseală pe care nu pot să o accept. Rolul lor este să le fie explicată decizia de pensionare și ei să plece de acolo lămuriți.

Astăzi când a venit la Ministerul Muncii l-am invitat din prima secundă să vorbim, a refuzat acest lucru, Jandarmeria a intervenit pentru că nu am dorit să se ajungă la o tragedie. A avut mai multe acțiuni în instanță, a câștigat mai multe procese, dar dânsul nu a fost mulțumit de ultima calculare.

ADVERTISEMENT

A solicitat 21 de explicații despre ultima instanță și pentru asta a primit 21 de răspunsuri în care i s-a explicat ultima decizie a instanței.

Soluția este informatizarea și un program care să îți permită calcularea și un istoric amplu al fiecărei persoane. La prima impresie, i s-a răspuns de 21 de ori la solicitările dânsului, o să mai fac o verificare.

ADVERTISEMENT

Au fost perioade în activitatea unor persoane în care salariile au fost foarte mici și contribuții foarte mici, iar la final rezultă o pensie mică.

Aceste lucruri trebuie corectate în timp, iar guvernul liberal a fost singurul din Europa care a mărit pensiile în acest an cu un procent semnificativ.  Toate creșterile de pensii se fac în raport cu numărul de salariați care există în România.

Problema sistemului public este că este arogant, nu știe să vorbească cu oamenii și este plictisit. Trebuie să continuăm să dialogăm și să găsim soluții, iar domnul avea toate pârghiile să continue dialogul și la Casa de Pensii și la mine.

Eu vă pot vorbi despre programul PNL, este unul serios și care va asigura creșterea pensiilor în continuare. Cred în continuare în folosirea tehnologiei și implementarea acestora în casele de pensii, să nu mai fim nevoiți să stăm cu pixul și cu hârtia să facem niște calcule.

Nu știu discuțiile din negocieri, pe mine mă găsiți la treabă la Ministerul Muncii, pentru alte informații trebuie să vă adresați altor persoane”, a declarat Violeta Alexandru la România TV.

ADVERTISEMENT