Violeta Alexandru, despre companiile municipale din București: “Vor fi închise în maximum doi ani”

Rareș Mușătoiu   
în HotNews
22/02/2021, 21:29
Violeta Alexandru, despre companiile municipale din București: “Vor fi închise în maximum doi ani”
Violeta Alexandru, despre companiile municipale din București: "Vor fi închise în maximum doi ani" foto: hepta.ro

Violeta Alexandru, președinta PNL București, a analizat luni, în direct la B1TV, situația companiilor municipale din București, declarând că “acestea vor fi închise în maximum doi ani, serviciile lor pot fi atribuite prin licitație publică transparentă”.

Recent, s-a pus în discuție desființarea Companiei Municipale de Turism, creată de fosta administrație, coordonată de Gabriela Firea.

Alexandru este din ce în ce mai prezentă în spațiul public, după ce în urmă cu aproximativ două săptămâni a discutat despre sporurile bugetarilor.

Violeta Alexandru, despre companiile municipale din București: “Vor fi închise în doi ani”

“Toate companiile municipale vor fi desființate în maximum doi ani, primarul va găsi o soluție pentru oamenii simpli, angajații, care nu au nicio vină. Nu înțeleg cum au stat oamenii atâtea luni fără bani, sunt salarii neplătite din toamna anului trecut.

Vom găsi o soluție pentru ei, cineva și-a bătut joc de ei, toți acești manageri au stat comod, lejer în lux, nefăcând nimic, fără să taie nicio factură, nimic.

Compania de turism trebuia să facă servicii de informare și atragere de turiști pentru București, sunt diverși agenți economici care, în capitala României, pot face asta și pot intra într-o competiție transparentă, nu era nevoie de un monopol. 

Au fost firme care sunt pe pierdere (n.red. companiile municipale) nu au tăiat facturi, s-a oprit această hemoragie de bani publici. STB, Energetica, Termoenergetica și Trustul de Clădiri le aranjăm pe criterii de competență.

În rest, toate vor fi închise după ce vom face o analiză a situațiilor din toate aceste companii. Noi suntem de părere că nu ar trebui să mai existe.

Toate serviciile s-ar fi putut atribui prin proceduri transparente, de licitație publică, și cei care pot oferi aceste servicii publice, să o poată face.

Din competiția liberă, transparentă, se naște calitate superioară. Atâta timp cât centralizezi și faci un monopol, asta înseamnă o scădere a calității.

Punctele de informare făcute de PSD nici măcar nu sunt deschise, sunt salarii încasate în acest an fără să se facă nicio activitate. 

Managerii nu au fost angajați prin concurs, ci au fost numiți de către fosta administrație, nu s-au prezentat diverși candidați, oameni cu CV-uri în spate și a fost ales cel mai bun”, a declarat Violeta Alexandru.

Președinta PNL București: “Oamenii serioși vor putea participa la concursuri”

“Să vedeți la ce prețuri contractau diferite produse pentru derularea unor lucrări, erau mult mai mari decât prețurile din piață, despre asta discutăm, despre o risipă a banului public. 

E clar că nu erau competitive, sunt diferite administrații care exact același lucru îl gestionau. Nu s-a făcut nicio economie de bani, nicio eficientizare.

Nu este rolul meu să iau companie cu companie și să studiez bilanțul. PNL trebuie să respecte banii bucureștenilor. Dacă aceste companii au fost înființate, ele au fost înființate nu pentru a crește calitatea serviciilor.

Consilierii liberali trebuie să verifice situația fiecărei firme și să sprijine procesul de lichidare pe baza legislației în domeniu, dar da, s-au dublat atribuțiile.

Cei care sunt buni, oameni serioși, cu siguranță vor putea participa la concursuri și vor găsi un loc de muncă, cei care cunosc meserie”, a adăugat președinta PNL București

 

Închide ×