News

Violeta Alexandru, despre condițiile de muncă ale românilor din Germania: ”Nu pot să pun o etichetă”. Contre cu PSD

22.05.2020 | 15:57
Violeta Alexandru despre conditiile de munca ale romanilor din Germania Nu pot sa pun o eticheta Contre cu PSD
ADVERTISEMENT

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a vorbit despre condițiile de muncă ale românilor din Germania. În opinia acesteia, conaționalii noștri nu sunt exploatați în această țară, acolo unde au parte de un tratament decent.

Violeta Alexandru, despre condițiile de muncă ale românilor din Germania: ”Nu pot să pun o etichetă”. Contre cu PSD

Revenită după o vizită de lucru în Germania, ministrul Violeta Alexandru a afirmat, vineri, că nu poate pune o etichetă asupra angajatorilor germani cum că ar exploata cetăţeni români.

ADVERTISEMENT

Oficialul din Guvernul Orban spune că acest lucru nu este adevărat, precizând că, în cadrul vizitei efectuate în Germania, a văzut condiţii decente şi condiţii care pot fi îmbunătăţite.

“Am avut o serie de discuţii în ferme unde am văzut condiţii diferite de lucru. Eu nu pot să pun o etichetă asupra angajatorilor germani cum că ar exploata cetăţeni români sau ar exploata cetăţeni străini în activităţile specifice pentru că nu este adevărat.

ADVERTISEMENT

Am văzut condiţii decente şi am văzut condiţii care pot fi îmbunătăţite. De aceea, unul din lucrurile cu privire la care am fost recunoscătoare ministrului Muncii din Germania a fost legat de afirmaţia pe care şi-a asumat-o şi a făcut-o în spaţiul public şi anume că este jenat de condiţiile din unele ferme şi că se va implica personal şi prin echipa pe care o coordonează pentru ca acestea să fie îmbunătăţite”, a explicat ministrul Muncii, conform News.ro.

Violeta Alexandru, contre cu PSD după vizita în Germania

Războiul politic PNL – PSD nu face pauză nici în perioada pandemiei de COVID-19. Violeta Alexandru acuză o isterie din partea partidului de Opoziție după revenirea ei din Germania.

ADVERTISEMENT

Ministrul acuză principalul partida din opoziție că nu știe decât să facă scandal atunci când un liberal are rezultate.

”Adevărul este următorul, de 15 ani niciun ministru al Muncii nu s-a deplasat într-o ţară străină direct în ferme pentru a vedea exact care sunt condiţiile de muncă ale românilor. Eu mi-a asumat să fac acest lucru imediat ce s-au ridicat măsurile de restricţie.

ADVERTISEMENT

Nu înţeleg isteria PSD de a face scandal în legătură cu rezultatele deplasării mele. PSD nu ştie decât să facă scandal, nu rezolvă nicio problemă, ci doar este furios atunci când un ministru liberal reuşeşte să facă ceea ce ei nu au reuşit de ani de zile să facă în acest minister”, a afirmat Violeta Alexandru.

ADVERTISEMENT