News

Violeta Alexandru, despre fotografia de la Guvern: ”Pe vremea PSD s-ar fi făcut tot posibilul ca lucrurile să fie mușamalizate”

31.05.2020 | 12:59
Violeta Alexandru despre fotografia de la Guvern Pe vremea PSD sar fi facut tot posibilul ca lucrurile sa fie musamalizate
ADVERTISEMENT

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a afirmat, într-o postare pe Facebook, că episodul surprins în fotografia de la Guvern este o greșeală asumată de către premier. Ministrul susține că în timpul guvernării PSD un asemenea incident ar fi  fost mușamalizat și a dat de înțeles că fotografia ar fi devenit publică prin intermediul unor oameni ai PSD aflați încă în structurile guvernamentale.

Violeta Alexandru invocă o tactică a PSD

Fotografia de la guvern a fost asumată, explicată, sancționată. Reacție firească, într-o altă perioadă, pe vremea PSD, s-ar fi făcut tot posibilul ca lucrurile să fie mușamalizate. Inclusiv criticile din spațiul public au fost în linia normalității, oamenii spunându-și părerea. Dacă nu ar fi fost critici, personal aș fi fost îngrijorată”, a scris Violeta Alexandru.

ADVERTISEMENT

Ministrul crede că social-democrații ar fi  avut un rol în realizarea și apoi publicarea fotografiei.

Este mai bine cu o greșeală asumată prin plata imediată a amenzii decât cu intimidare și cu acoperitul lucrurilor prin diverse metode. Foarte bine că s-a luat atitudine. De final, admit că recunosc până la detaliu, din proprie experiență la Minister pe diverse teme, tactica PSD/surse din interior”, a conchis Violeta Alexandru.

ADVERTISEMENT

Fotografia care a făcut vâlvă pe internet

Fostul consilier al Olguței Vasilescu, Cristian Vasilcoiu, a publicat o fotografie în care apar mai mulți membri ai guvernului Orban într-o încăpere a Palatului Victoria. Primul-ministru fumează, deși legea interzice fumatul în instituțiile publice, iar ceilalți miniștri din imagine – Raluca Turcan, Lucian Bode, Bogdan Aurescu și Virgil Popescu – nu poartă măștile de protecție, obligatorii în spațiile publice închise.

Ludovic Orban și-a recunoscut vina pentru că a fumat în sediul Guvernului și s-a arătat dispus să plătească amenda.

ADVERTISEMENT

„Sunt fumător. Mi se întâmplă să fumez. Era o ocazie de ziua mea, la care am avut nişte invitaţi şi la care am permis să se fumeze. Recunosc. Asta este. Dacă e nevoie plătesc amenda, nu mă dau în lături. Greşeala e umană. Ni se întâmplă multor”, a mai spus Ludovic Orban.

Autorul fotografiei făcute în biroul premierului Ludovic Orban la aniversarea acestuia ar fi deputatul Ben Oni Ardelean. Potrivit unor surse liberale citate de Libertatea, deputatul era printre invitații la petrecere, iar fotografia este făcută din partea încăperii în care se afla Ardelean.

ADVERTISEMENT

Ardelean susține cu tărie că nu are nicio implicare în întregul scandal, dând asigurări că nu a trădat niciodată partidul sau pe Ludovic Orban.

Dragi colege si colegi, sunt sigur că au ajuns si la voi bârfele care circulă pe net, cum că eu as fi autorul fotografiei care circulă. Nu am răspuns presei că nu am de ce să reactionez la bârfe si nici nu vreau să intrețin atmosfera prin dezmintiri la ceea ce apare pe surse. Dar, din respect față de voi, colegii mei, vă spun clar si răspicat: nu am nicio legătură cu ceea ce a apărut in spațiul public”, a explicat Ardelean.

 

ADVERTISEMENT