ADVERTISEMENT
News

Violeta Alexandru, despre sporurile bugetarilor: “Sunt create de PSD, un partid care nu iubește munca”

Autor: Rareș Mușătoiu | 09.02.2021 | 21:48
Violeta Alexandru, despre sporurile bugetarilor:
Violeta Alexandru, despre sporurile bugetarilor: "Sunt create de PSD, un partid care nu iubește munca" foto: hepta.ro

Violeta Alexandru, fostul Ministru al Muncii, a comentat marți, la Realitatea TV, situația sporurilor din aparatul bugetar, declarând că: “ele sunt create printr-o lege dată de PSD în 2017, să spunem lucrurile pe românește. Acest partid nu iubește munca”.

ADVERTISEMENT

Politicianul a fost unul dintre cei pe care PNL i-a înlocuit în actualul cabinet, Raluca Turcan fiind cea care ocupă acum portofoliul de la Ministerul Muncii.

La începutul lunii decembrie, când încă se afla în functie, Violeta Alexandru a declarat că nu există un scenariu care să includă tăieri ale salariilor din domeniul bugetar, dar că acesta depinde de evoluția economiei.

ADVERTISEMENT

Violeta Alexandru, despre sporuri: “PSD nu iubește munca”

“Mi-am propus, începusem de anul trecut, să mă aplec asupra unui subiect, lucrurile nu se pot rezolva de azi pe mâine, e de definit clar ce înseamnă condiții vătămătoare, este de schimbat puțin optica.

Nu poți să dai niște sporuri care să devină cu caracter permanent până la sfârșitul activității pe lucruri pe care trebuie să le rezolvi: de exemplu, condițiile periculoase se pot remedia.

ADVERTISEMENT

Mă deranjează incorectitudinea, în sistemul public trebuie să discutăm în mod transparent despre nivelul de salarizare. Politica de sporuri peste sporuri creează un sistem paralel de acordare a veniturilor paralel cu cel clasic.

In sistemul public se poate face performanță, îi văd și îi cunosc pe cei care sunt buni și lucrează în administrație. Este frustrant ca cineva din biroul următor care lucrează la jumătate din eficiență să câștige mai mult.

ADVERTISEMENT

Sporurile nu sunt orientate către performanță, sunt făcute în 2017 de către PSD, să o spunem pe românește. Pe noi ne interesează performanța, corectitudinea și transparența, aceste sporuri în bună parte nu sunt orientate spre performanță, ele sunt făcute de PSD.

Acest partid nu iubește munca și eficiența, noi avem altă abordare. Interesul nostru este ca lucrurile să fie făcute corect în administrație, scopul nostru nu este să îi tăiem salariul unui om foarte bun.

ADVERTISEMENT

A fi performant pentru mine înseamnă să te evalueze beneficiarii serviciilor publice, acum se fac evaluările anuale, dacă toate sunt minunate avem o problemă.

Niciun liberal nu o să vă spună că o să tăiem salariile și că trebuie să gândim uniform, fără să îi apreciem pe cei eficienți. Am văzut diferența între un om bun și unul care stă pe Internet și nu își face treaba”, a declarat Violeta Alexandru la Realitatea TV.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!