News

Violeta Alexandru, despre tăierea salariilor demnitarilor cu 25%: ”E o chestiune de zile. Solidaritate, indiferent de funcție”

11.04.2020 | 23:09
Violeta Alexandru despre taierea salariilor demnitarilor cu 25 E o chestiune de zile Solidaritate indiferent de functie
ADVERTISEMENT

Violeta Alexandru, Ministrul Muncii, a vorbit despre tăierea salariilor demnitarilor cu 25%. Reprezentanta Guvernului Orban spune că măsura este la câteva zile distanță de aplicare, iar toate ramurile demnitarilor vor suferi pierderi ale veniturilor.

Violeta Alexandru, despre tăierea salariilor demnitarilor cu 25%: ”E o chestiune de zile. Solidaritate, indiferent de funcție”

Într-o perioadă extrem de grea pentru toate păturile sociale din România, Violeta Alexandru, ministrul Ministrul Muncii și Protecției Sociale, anunță tăieri salariale și în rândul demnitarilor.

ADVERTISEMENT

Șefa portofoliului de la Muncă spune că un act normativ care să prevadă acest lucru nu a fost încă finalizat de Executiv, iar decizia va fi luată în curând, pentru că este nevoie de solidaritate indiferent de funcțiile pe care unii le ocupă.

Alexandru precizează că ”este o chestiune de zile” până când o decizie în acest sens va fi făcută publică, iar cei aflați în funcții înalte vor avea reduceri ale veniturilor.

ADVERTISEMENT

”Nu iau decizia singură. Într-adevăr, sunt un om corect, dacă vorbim de solidaritate, apoi să vorbim de solidaritate de la vârf până jos.

Nu vă pot confirma în acest moment, pentru că nu este finalizat actul normativ, dar inclusiv declaraţia domnului premier arată că direcţia în care dorim să îndreptăm această reglementare este pentru solidaritate indiferent de funcţia pe care o ocupi.

ADVERTISEMENT

Nu există România celor care stau bine şi sunt relaxaţi pentru că venitul lor este foarte mare şi o Românie a oamenilor care nu au din ce să trăiască”, a afirmat ministrul Muncii sâmbătă seară, la Digi 24.

Violeta Alexandru: ”E nevoie de solidaritate”

Violeta Alexandru a accentuat ideea de solidaritate între categoriile sociale și spune că decizia Guvernului Orban vine ca ”reală preocupare faţă de tot ceea ce se întâmplă în economie” şi ținând cont de modul în care a fost afectat mediul privat.

ADVERTISEMENT

”Este o decizie de echipă pe care guvernul o va comunica la momentul la care ea se conturează”, susţine ministrul, adăugând că un anunţ cu privire la acest subiect va fi făcut ”foarte curând, este chestiune de zile”.

ADVERTISEMENT