News

Violeta Alexandru, dornică să ajungă în Parlament: a ajuns pe liste și la Cameră, și la Senat

22.10.2020 | 13:15
Violeta Alexandru dornica sa ajunga in Parlament a ajuns pe liste si la Camera si la Senat
ADVERTISEMENT

Lupta pentru un loc eligibil la alegerile parlamentare din 6 decembrie a adus o situație ciudată în PNL, acolo unde numele ministrului Violeta Alexandru a apărut pe ambele liste, la Senat și Camera Deputaților.

Conform unui document prezentat de Digi24.ro, actualul ministru al Muncii, președinte al filialei PNL București, a vrut să candideze la alegerile parlamentare pentru ambele camere ale Legislativului.

ADVERTISEMENT

În actul votat de filiala PNL Sector 1, numele Violetei Alexandru pe buletinul de vot apare pe locul doi la Camera Deputaților, după Ludovic Orban și pe primul loc la Senat.

Violeta Alexandru, pe listele PNL atât la Senat, cât și la Camera Deputaților. Cum a fost posibil

Întrucât este președintele filialei PNL București, Violeta Alexandru pare că a insistat să fie pe lista votată de PNL Sector 1, cu candidații din Capitală, pe locul doi la Camera Deputaților, după Ludovic Orban și pe primul loc la Senat. FOTO DOCUMENT.

ADVERTISEMENT

Surse din PNL susțin, pentru site-ul amintit, că decizia Violetei Alexandru a iscat scandal în partid, oficialul de la Muncă insistând să-și depună candidatura atât la Camera Deputaților cât și la Senat.

”Noi am trimis această propunere către filiala mare, București, cu Violeta Alexandru propusă și la Cameră și Senat pentru că nu știam cum va fi negocierea cu locurile și încă nu era clar dacă o să fie la Cameră sau la Senat.

ADVERTISEMENT

Așa a fost strategia politică. A fost o decizie asumată pentru că nu se finalizaseră listele în țară. Au mai fost și alte dăți când liderii au fost pe ambele liste”, spun voci liberale.

Dorința Violetei Alexandru, interzisă de lege

Apariția Violetei Alexandru pe ambele liste la alegerile din 6 decembrie nu este una acceptată de lege. Potrivit actului normativ 208/2015 pentru alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, un candidat poate opta doar pentru o singură candidatură.

ADVERTISEMENT

”Articolul 52, alin. 6: O persoană poate candida fie pentru un mandat de deputat, fie pentru un mandat de senator și numai într-o singură circumscripție electorală.”

În acest moment, la Camera Deputaţilor, ordinea candidaților este următoarea: Ludovic Orban, Violeta Alexandru, Cristina Trăilă, Antonel Tănase, Sebastian Burduja, Cristian Băcanu, Pavel Popescu, Mara Mareş, Daniela Nicolescu, Iuliana-Cristina Grigorescu, Bogdan Tiniche, Liviu Moraru, Violeta Vijulie.

ADVERTISEMENT