News

Violeta Alexandru garantează că pensiile vor crește. Ministrul a vorbit și despre mărirea alocațiilor

01.07.2020 | 23:49
Violeta Alexandru garanteaza ca pensiile vor creste Ministrul a vorbit si despre marirea alocatiilor
Violeta Alexandru: Pensiile majorate ajung la timp. „Gata suntem! S-a finalizat expediţia pachetelor cu taloanele de pensii pentru septembrie”. Sursa foto: Inquam/Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Violeta Alexandru a subliniat, din nou, că pensiile vor crește în această toamnă, însă nu se știe procentul exact.

Ministrul Muncii a abordat și subiectul sensibil al dublării alocațiilor, într-o intervenție la Realitatea PLUS.

ADVERTISEMENT

Violeta Alexandru s-a lăudat cu măsurile pe care le-a luat pentru a ajuta românii care s-au întors din țară în pllină pandemie de coronavirus.

Violeta Alexandru a vorbit despre majorarea pensiilor, începând cu septembrie

Ministrul a dezvăluit că Guvernul Orban a decis să plătească 50% din salariile acelor români care s-au întors în țară și vor să rămână aici.

ADVERTISEMENT

În perioada pandemiei s-au întors peste un milion de români în țară. Îmi doresc să fiu în situația de a le oferi o variantă în România. Guvernul a luat decizia de a plăti 50% pentru românii care s-au întors și vor să rămână. Salariul ar fi de 2.500 lei, cel din care acoperim 50%.

Ei sunt oamenii care vor să vadă o schimbare per ansamblu în societate. Primul pas e făcut prin acest sprijin acordat de guvern angajatorului. Vom da de la Guvern și niște vouchere pentru sezonierii din HoReCa”, a declarat Alexandru.

ADVERTISEMENT

Ministrul a subliniat că pensiile vor fi crescute, însă nu poate specifica un procent anume. De asemenea, Alexandru a abordat subiectul creșterii alocațiilor.

Resursele la buget înseamnă relansarea economiei. Următorul pas ar fi prezentarea și evaluarea surselor de la buget. Pensiile vor crește. PNL tratează cu maximă responsabilitate acest subiect, în baza datelor de la Ministerul Finanțelor. Ne străduim să optimizăm costurile în aparatul public.

ADVERTISEMENT

Asta se va vedea și la nivel de ministere. Cele mai clare cifre le are Ministerul de Finanțe. Realitatea PLUS.

Pensiile ar trebui majorate cu 40% începând cu 1 septembrie, în timp ce alocațiile ar fi trebuit dublate din 1 august.

ADVERTISEMENT