News

Violeta Alexandru le-a găsit de lucru muncitorilor din Sri Lanka: ”Au mai multe oferte, ei trebuie să se decidă”

26.05.2020 | 12:45
Violeta Alexandru lea gasit de lucru muncitorilor din Sri Lanka Au mai multe oferte ei trebuie sa se decida
ADVERTISEMENT

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat că le-a găsit de lucru muncitorilor din Sri Lanka, care au fost abandonați pe Aeroportul Otopeni.

Violeta Alexandru le-a găsit de lucru muncitorilor din Sri Lanka

Într-o declarație de presă, Violeta Alexandru a spus că muncitorilor din Sri Lanka, plecați din Botoșani, li s-a găsit de lucru, li s-au prezentat mai multe oferte și acum ei trebuie să se decidă.

ADVERTISEMENT

”Le-am prezentat ofertele angajatorilor, am creat cadrul pentru a se întâlni cererea cu oferta. Unul dintre angajatori a făcut o ofertă pentru toate cele 36 de persoane, plus altele care sunt încă în Botoșani și care doresc să se alăture celor de aici”, a spus ministrul.

Alte companii, în funcție de nevoie, au făcut oferte pentru un număr mai mic de muncitori, iar cetățenii din Sri Lanka, care și-au exprimat dorința de a rămâne în România, vor trebui să decidă ce ofertă acceptă.

ADVERTISEMENT

Oferte din domeniul confecțiilor, sanitar și alimentar pentru muncitorii din Sri Lanka

”I-am văzut mulțumiți de ofertele primite. Nu-i presez, dar ei știu că trebuie să ia o decizie pentru a câștiga bani și cred că astăzi o vor face. Ofertele sunt din București și din țară”, a afirmat Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii a precizat că ofertele vin din domeniul confecțiilor, domeniul sanitar și din domeniul alimentar. Ea a mai subliniat faptul că deși s-a implicat în această speță,  trebuie găsită o soluție instituțională pentru astfel de cazuri.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, ea a nunțat și o serie de alte măsuri: ”Vom continua șomajul tehnic, dar doar pentru domeniile care rămân închise. Cei care au scos angajații din șomaj tehnic vor primi un sprijin ce constă în acoperirea unei sume din salariul angajatorului pentru o perioadă de trei luni”.

Duminică seara, un număr de 36 de cetățeni din Sri Lanka au fost transportați cu două autocare de la Botoșani la București, cu promisiunea că vor fi trimiși acasă, după ce au fost concediați de la firma la care lucrau, dar au fost abandonați pe Aeroportul Otopeni.

ADVERTISEMENT

După ce unul dintre muncitorii din Sri lanka s-a îmbolnăvit de COVID-19, toți au fost nevoiți să stea în carantină, iar după trei săptămâni aceștia au fost concediați de firma la care lucrau în Botoșani.

ADVERTISEMENT