Viorel Cataramă candidează la președinție. CCR i-a admis contestația

Bogdan Solomon   
în HotNews
23/09/2019, 14:12
Viorel Cataramă candidează la președinție. CCR i-a admis contestația
Viorel Cataramă poate candida la președinție, ca urmare a deciziei CCR. Sursa foto: antena3.ro

Viorel Caratamă revine în cursa pentru prezidențiale, după ce Curtea Constituțională a României i-a admis contestația formulată împotriva deciziei Biroului Electoral Central de respingere a candidaturii sale pentru alegerile din luna noiembrie.

CCR a admis contestația depusă de Viorel Cataramă

A admis contestaţia formulată împotriva Deciziei Biroului Electoral Central nr.10/D din 20 septembrie 2019 şi, în consecinţă, a dispus înregistrarea de către Biroul Electoral Central a candidaturii şi a semnului electoral ale domnului Viorel Cataramă la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2019”, se arată în comunicatul CCR, dat publicității în cursul zilei de luni.

BEC respinsese candidatura lui Viorel Caratamă, pe motiv că 94.000 din totalul semnăturilor prezentate de omul de afaceri prezintă similitudini evidente. În replică, acesta a susținut că decizia instituției este nelegală și se bazează pe rațiuni subiective.

Viorel Cataramă revine în cursa pentru Cotroceni. Sursa foto: qmagazine.ro
Viorel Cataramă revine în cursa pentru Cotroceni. Sursa foto: qmagazine.ro

Reacția lui Viorel Cataramă după ce a fost admis pe lista candidaților

Într-un interviu acordat la scurt timp de la aflarea veștii că a reintrat în cursa pentru Palatul Cotroceni, Viorel Cataramă a salutat decizia magistraților, lansând un atac dur la adresa BEC, instituție pe care o acuză că își asumă tot mai des rolul de actor politic, deși nu are o astfel de atribuție.

Așa cum am declarat imediat după aflarea Deciziei BEC, încercarea de înlăturare a mea din competiția pentru președinția României s-a făcut cu încălcarea flagrantă a legii. Din acest motiv, plenul CCR, în unanimitate, a invalidat hotărârea sus-menționata și a dispus respectarea drepturilor mele prevăzute de Constituție, admițându-mi candidatura.

Nu pot să nu remarc faptul că, în ultimul timp, BEC tinde să acționeze ca un actor politic, deși nu are această atribuție. Reamintesc, în acest sens, că la recentele alegeri europarlamentare a încercat să elimine din cursa electorală alianța USR-PLUS, fiind necesară intervenția instanțelor de judecă pentru respectarea legii”, a declarat Viorel Cataramă. Totodată, CCR a respins contestația împotriva înregistrării candidaturii Vioricăi Dăncilă, dar și alte două contestații formulate împotriva candidaturii lui Theodor Paleologu.

Închide ×