News

Viorel Cataramă, care a anunțat că vrea să se infecteze cu coronavirus, este vicepreședintele Crucii Roșii din România. ONG-ul prima reacție

09.05.2020 | 12:14
Viorel Catarama care a anuntat ca vrea sa se infecteze cu coronavirus este vicepresedintele Crucii Rosii din Romania ONGul prima reactie
ADVERTISEMENT

Președintele Partidului Dreapta Liberală, Viorel Cataramă, care a anunțat că vrea să se infecteze cu coronavirus, este vicepreședintele filialei din România a Crucii Roșii.

Viorel Cataramă, care a anunțat că vrea să se infecteze cu coronavirus, este vicepreședintele Crucii Roșii din România

Conform hotnews.ro, Viorel Cataramă este unul dintre cei șase vicepreședinți ai filialei din România a Crucii Roșii, alături de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

ADVERTISEMENT

Funcția de președinte al filialei este deținută de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, iar ceilalți patru viccepreședinți sunt Aurel-Dănuț Axinte, Gheorghe Ștef, Dorin Ionescu și Mitru Crișan.

Crucea Roșie este unul dintre cele mai de succes ONG-uri și s-a implicat activ în gestionarea crizei coronavirusului, inclusiv prin sprijinirea spitalelor cu echipamente și aparatură, și a primit, la rândul său, donații în bani pe măsură.

ADVERTISEMENT

Crucea Roșie se delimitează de acțiunea lui Viorel Cataramă

Filiala din România a Crucii Roșii a transmis că declarațiile lui Viorel Cataramă pe această temă ”nu reprezintă poziția oficială a Societății Naționale de Cruce Roșie din România”.

”Activitatea domnului Viorel Cataramă în calitate de vicepreședinte al Societății Naționale de Cruce Roșie din România se desfășoară pe plan administrativ și organizatoric”, mai precizează ONG-ul.

ADVERTISEMENT

Crucea Roșie mai anunță că politicianul nu are atribuții în domeniul recomandărilor medicale și sanitare și nu a prezentat vreodată acțiunea sa ca fiind a ONG-ului sau voluntarilor acesteia.

”Misiunea organizației noastre este de a proteja viața și de a crește nivelul de cunoștințe al populației cu privire la prevenirea îmbolnăvirilor. Îi îndemnăm pe români să stea acasă și să respecte sfaturile autorităților competente”, mai notează Cruccea Roșie.

ADVERTISEMENT

Viorel Cataramă a anunțat că a intrat în autoizolare după ce a mers în localitatea Bărbulești din județul Ialomița, unde sunt peste 70 de cazuri de coronavirus. Politicianul s-a ales cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, în urma unei decizii a Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni.

ADVERTISEMENT