News

Viorel Cataramă: Partidele politice sunt structuri mafiote. Trebuie să angajezi un tâmpit, dacă ți se spune

04.11.2020 | 02:56
Viorel Catarama Partidele politice sunt structuri mafiote Trebuie sa angajezi un tampit daca ti se spune
ADVERTISEMENT

Omul de afaceri Viorel Cataramă spune că în politica românească nu mai pot ajunge oameni cu coloană vertebrală pentru că partidele politice sunt “niște structuri mafiote extrem de bine organizate și consolidate”.

Candidatul ProRomânia Bihor la Senat este de părere că oamenii de afaceri se feresc de politică pentru că nu vor să deconteze declarații politice în afaceri.

ADVERTISEMENT

Cataramă a mai spus, la Kanal D, că în anii ’90 era un anumit nivel intelectual în politică, nivel care acum nu mai există.

99% din cei care se duc în politică, se duc să facă bani

“Politica este un business. 99% din cei care se duc în politică se duc să facă bani, să se îmbogățească pe ei și pe familiile lor. Asta a devenit o tradiție timp de 30 de ani și din acest motiv nivelul intelectual al clasei politice a devenit atât de jos. În anii ’90, e adevărat s-au făcut și atunci multe nereguli, dar erau oameni cu care puteai discuta. Deci era un anumit nivel intelectual, care astăzi nu mai există. De ce nu mai există astăzi? Pentru că toată lumea se duce să facă bani și dacă te duci să faci bani, acolo trebuie sa execuți niște ordine”, a declarat Cataramă la Kanal D.

ADVERTISEMENT

Este motivul pentru care, susține omul de afaceri, oamenii cu coloană vertebrală nu mai au loc în politica din România, unde partidele funcționează ca niște structuri mafiote.

“Partidele politice sunt în acest moment niște structuri mafiote, extrem de bine organizate și consolidate. Și atunci în politică nu mai pot ajunge oameni cu coloană vertebrală, pentru că acolo trebuie să execuți, în poziție de drepți ce ți se spune. Trebuie să furi, dacă trebuie să furi, trebuie să dai un contract, dacă trebuie să dai un contract, trebuie să angajezi un tâmpit sau o tâmpită daca ți se spune și dacă ai cât de cât coloana vertebrală nu poți să înghiți la nesfârșit lucrurile astea. Și atunci oamenii valoroși, sub o formă sau alta, fie sunt dați la o parte fie se retrag singuri”, a mai spus Cataramă.

ADVERTISEMENT

Teama de controale și afacerile cu statul țin departe oamenii de afaceri de politica românească, în contextul în care, potrivit lui Viorel Cataramă, clasa politică a dorit distrugerea capitalului românesc.

“Oamenii de afaceri foarte mulți sunt temători, mulți au afaceri cu statul, vor să nu aibă probleme cu controalele, vor să nu deconteze declarații politice în afaceri pentru că, timp de 30 de ani, întreaga clasă politică a militat pentru distrugerea capitalului românesc și oricum reducerea lui la o valoare nesemnificativă. Astăzi, mari oameni de afaceri din Cehia, din Polonia pot cumpăra România. Noi n-avem oameni de afaceri în România de asemenea calibru, noi avem multinaționale și avem capital străin. Noi în România mai avem două ramuri industriale unde avem capital majoritar românesc: industria mobilei și industria alimentară, fără segmentul de băuturi. De asta oamenii de afaceri nu vor. Pentru că nu vor să suporte consecințe negative”, susține omul de afaceri.

ADVERTISEMENT