Viorel Cataramă a primit rezultatul testului de COVID-19. Soția acestuia vorbește de starea de sănătate a omului de afaceri. Update

Adrian Baciu   
în HotNews
14/05/2020, 14:26
Viorel Cataramă a primit rezultatul testului de COVID-19. Soția acestuia vorbește de starea de sănătate a omului de afaceri. Update
Viorel Cataramă va fi testat pentru COVID-19. Soția acestuia vorbește de starea de sănătate a omului de afaceri. Sursa foto: libertatea.ro

Viorel Cataramă va fi testat pentru COVID-19, la o săptămână după ce, în mod intenționat, s-a deplasat într-o localitate cu oameni infectați cu noul virus.


UPDATE, 14 mai, ora 14:27. Clinica unde a fost testat Viorel Cataramă pentru noul coronavirus a transmis, joi, că a prelevat probe de la domiciliul pacientului și le face publice cu acordul acestuia. Omul de afaceri nu are virusul în organims, conform rezultatelor.

”În cursul zilei de 14.05.2020, ora 11.30, OK Medical a prelevat probe de la domiciliul pacientului Viorel Cataramă în vederea testării RT-PCR și anticorpi IgG si IgM SARS COV2. La ora redactării prezentului comunicat, 14.05.2020, 12.15, rezultatul testului rapid anticorpi IgG și IgM este negativ”, se arată în comunicatul transmis de clinică și citat de Mediafax.


Știrea inițială: 14 mai, ora 13:16

Viorel Cataramă va fi testat pentru COVID-19. Soția acestuia vorbește de starea de sănătate a omului de afaceri

În urmă cu exact o săptămână, pe 7 mai, Viorel Cataramă a vizitat comuna Bărbulești, din Ialomița, unde s-a îmbrățișat cu mai multe persoane despre care s-a spus că ar fi fost infectate cu COVID-19.

Omul de afaceri viza, prin acest gest, o îmbolnăvire cu coronavirus. Între timp, Cataramă s-a auto-izolat la domiciliu și acum urmează să fie testat pentru a se vedea dacă a fost infectat.

Anunțul a fost făcut de soția acestuia, medicul Adina Alberts, cea care a explicat, printre altele, și care e starea de sănătate a omului de afaceri.

Deși Cataramă a spus în dese rânduri că ar fi dezvoltat simptome de coronavirus, soția sa pune capăt speculațiilor și dezvăluie realitatea medicală a fostului candidat la Cotroceni.

”STAREA DE SĂNĂTATE A SOȚULUI MEU

Pentru că sunteți atât de mulți prieteni care mă întrebați care este starea de sănătate a lui Viorel Cataramă, iată situația.

Astăzi se împlinește exact o săptămână de când soțul meu s-a autoexpus riscului COVID-19.

Până în acest moment el nu a dezvoltat simptome caracteristice infectării cu noul coronavirus. Iar de boală SARS-Cov-2 nici nu poate fi vorba.

Cu excepția unui episod de dispnee ușoară și a un catar nazal de slabă intensitate, alte simptome nu a dezvoltat. Temperatura corporală nu s-a ridicat peste 37 grade C, iar saturația oxigenului în sângele arterial periferic (SpO2) nu a scăzut sub 97% .

Este momentul să facă o testare. Este exact ceea ce va face astăzi cu ajutorul unei unități medicale mobile ce se va deplasa la domiciliu pentru recoltare. Până acum NU s-a mai testat.”, a scris Adina Alberts pe Facebook.

Viorel Cataramă, dosar penal după ”infectarea voluntară”

Viorel Cataramă s-a ales cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, în urma unei decizii a Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni, la scurt timp după vizita la Bărbulești.

Prin gestul său, Cataramă spune că vrea să demonstreze că întreaga isterie declanșată de COVID-19 este de fapt o farsă și nu își face griji că ar putea să moară dacă s-ar îmbolnăvi cu noul coronavirus.

Închide ×