News

Viorel Hrebenciuc, eliberat din închisoare. A efectuat doar 10 luni din cei 3 ani primiți

Fostul secretar general al Guvernului și membru al PSD, Victor Hrebenciuc, va fi eliberat din închisoare. Acesta a petrecut după gratii doar 10 luni din cei 3 ani primiți condamnare.
06.07.2022 | 15:18
Viorel Hrebenciuc eliberat din inchisoare A efectuat doar 10 luni din cei 3 ani primiti
Viorel Hrebenciuc va fi eliberat din închisoare. Sursa foto: evz.ro
ADVERTISEMENT

Viorel Hrebenciuc a fost pus în libertate de judecătorii de la Tribunalul Ilfov.

Viorel Hrebenciuc va fi eliberat din închisoare. Fostul membru al PSD, doar 10 luni după gratii

Membru marcant al PSD, acesta fusese condamnat în septembrie 2021 la 3 ani de închisoare în dosarul Giga TV.

Hrebenciuc a înaintat cerere de eliberare încă de acum 3 luni, însă, în primă instanţă, la Judecătoria Sectorului 4, nu a avut câştig de cauză.

ADVERTISEMENT

Eliberarea fostului social-democrat din închisoare este una cu cântec. Cei doi judecători din completul de la Tribunalul Ilfov au avut opinii diametral opuse cu privire la cazul lui Hrebenciuc.

A fost nevoie ca în complet să intre un al treilea magistrat, care a înclinat balanţa în favoarea eliberării fostului deputat, scrie Agerpres.

ADVERTISEMENT

Hrebenciuc, condamnat definitiv, pe 14 septembrie 2021, la 3 ani închisoare cu executare în dosarul Giga TV

Pe 14 septembrie 2021, Viorel Hrebenciuc, a fost condamnat definitiv, de Curtea de Apel Bucureşti, la 3 ani închisoare cu executare în dosarul Giga TV.

În același dosar, Gheorghe Ştefan, fost edil în Piatra Neamț, a primit 4 ani şi 6 luni închisoare cu executare.

ADVERTISEMENT

De asemenea, fosta şefă a Consiliului Naţional al Audiovizualului, Laura Georgescu, a fost condamnată la 4 ani şi 4 luni închisoare cu executare, în aceeași speță.

Un alt nume trecut pe la CNA, Narcisa Iorga, a fost condamnată la 3 ani închisoare cu suspendare.  Dosarul a fost trimis în judecată de DNA în luna iulie 2015.

ADVERTISEMENT

DNA l-a acuzat pe Hrebenciuc că s-a implicat pentru a determina funcţionari din Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru ca această instituţie să revină asupra deciziei de retragere a licenţei postului Giga TV.

Televiziunea era controlată de primarul de la acea vreme din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan.

Narcisa Iorga, șefa CNA de atunci, a fost acuzată de DNA că i-ar fi sugerat lui Gheorghe Ştefan în ce mod se poate redobândi licenţa şi la cine să apeleze. Pentru asta la numit pe deputatul Viorel Hrebenciuc.

ADVERTISEMENT