Sport

Viorel Moldovan a descoperit atuu-rile Franței: „Forța o dă echipa, nu individualitățile”. Exclusiv

Fost jucător în Ligue 1 la Nantes și antrenor la Auxerre, Viorel Moldovan știe care sunt atuu-rile „cocoșilor” la Euro 2020
15.06.2021 | 14:49
Viorel Moldovan a descoperit atuurile Frantei Forta o da echipa nu individualitatile Exclusiv
Fost jucător în Ligue 1 la Nantes și antrenor la Auxerre, Viorel Moldovan știe care sunt atuurile „cocoșilor” la Euro 2020. foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Grupa F este de departe cea mai tare de la Euro 2020, cu Franța, Germania, Portugalia și Ungaria. Primele două sunt printre principalele favorite, iar deținătoarea trofeului va încerca să arate că a rămas la cel mai înalt nivel. Pentru Ungaria, misiunea este aproape imposibilă.

În încercarea de a cunoaște mai bine naționala Franței, FANATIK l-a contactat pe Viorel Moldovan. Un mare golgheter în Ligue 1 la începutul anilor 2000.

ADVERTISEMENT

A jucat 85 de partide pentru Nantes în Ligue 1, Cupa Franței și Cupa Ligii. Și a marcat nu mai puțin de 43 de goluri. A și antrenat în Hexagon, la Auxerre, în 2016.

Viorel Moldovan: „Va fi altă concentrare la Euro față de preliminarii”

„Este o grupă de foc. Lupta se va da între cele trei forțe. Franța și Germania au pornit cu frâna de mână trasă în acest an, în preliminariile pentru Campionatul Mondial.

ADVERTISEMENT

Dar sunt lucruri diferite în preliminarii. Toate naționalele puternice abordează un pic relaxat meciurile în fața unor adversari inferiori. Dar la Euro este altceva, concentrarea va fi maximă”, a declarat Viorel Moldovan în exclusivitate pentru FANATIK.

Lotul Franței este unul ticsit de nume uriașe. Viorel Moldovan remarcă și faptul că sunt mulți tineri care au crescut enorm în ultimii ani. „Este un lot foarte valoros, cu jucători care s-au călit foarte mult mental. Sunt și tineri care au progresat enorm din toate punctele de vedere, precum Camavinga, Upamecano sau chiar Mbappe.

ADVERTISEMENT

Apoi văd un joc extrordinar în ultimul timp al lui Kante la Chelsea. În Liga Campionlor, în semifinala cu Real Madrid și finala cu Manchester City a fost realmente senzațional. Lloris este un portar extraordinar. Linia defensive e excelentă cu Pavard, Hernandez, Kimpembe”, sună analiza scurtă făcută de Viorel Moldovan naționalei „cocoșului galic”..

„Varane a făcut multe erori la Real Madrid, dar francezii au destule variante în apărare. Kimpembe a crescut mult, Upamecano îmi place. Zouma e un fundaș central puternic, joacă și nu joacă la Chelsea. Lucas Hernandez a jucat în axul central la Bayern și s-a descurcat excelent” – Viorel Moldovan

Viorel Moldovan știe care e filosofia lui Deschamps: „Forța o dă echipa, nu individualitățile”

Viorel Moldovan are numai cuvinte de laudă și pentru Didier Deschamps: „Este un selecționer cu mare experiență, care a construit o adevărată echipă și a ținut jucătorii în priză, le-a stârnit motivația de fiecare dată. I-a făcut să adere la filosofia lui. Și-a ales jucătorii pentru fotbalul de echipă în detrimentul individualităților”.

ADVERTISEMENT

Inevitabil, discuția ajunge și la Karim Benzema. Starul lui Real Madrid este printre cei mai în formă jucători din Europa și a fost interzis la naționala Franței timp de aproape 6 ani. Surpriza a venit însă înainte de Euro, când a fost convocat pentru turneul final.

„Deschamps a fost direct și vehement în legătură cu Benzema. Pentru el, colectivul contează mai mult decât individul. Atunci când Benzemanu nu a respectat cerințele tehnicianului, a fost exclus din grup.

Toată lumea se întreabă ce caută Giroud la națională, dar e un atacant care dă goluri. Se discută de variante, dar îl folosește mereu pe Giroud. Lumea strâmbă din nas și el marchează”, și-a încheiat Viorel Moldovan analiza naționalei Franței.

  • 44 de goluri a marcat Olivier Giroud pentru naționala Franței. Este cel mai bun marcator din actualul lot. Locul 2 all time, după Thiery Henry (51 goluri)
ADVERTISEMENT