Sport

Viorel Moldovan anunță revoluție la Rapid: ”Viziunea mea se îndreaptă către jucătorii tineri autohtoni”. Video

Viorel Moldovan a vorbit despre strategia pe care vrea să o aplice la Rapid și își dorește ca în echipă să apară cât mai mulți tineri autohtoni.
10.06.2024 | 21:49
Viorel Moldovan anunta revolutie la Rapid Viziunea mea se indreapta catre jucatorii tineri autohtoni Video
Viorel Moldovan a vorbit despre strategia pe care vrea să o aplice la Rapid și își dorește ca în echipă să apară cât mai mulți tineri autohtoni. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Fostul mare internațional a fost numit în funcția de președinte al clubului din Giulești, acolo unde îl înlocuiește pe Daniel Niculae, și a mărturisit că nu mai este interesat de partea de antrenorat.

Viorel Moldovan vrea să promoveze jucători tineri la Rapid

La scurt timp după de a fost ales de Dan Șucu pentru a conduce Rapidul, Viorel Moldovan a anunțat că viziunea sa constă în creșterea jucătorilor tineri, considerând că aceasta este varianta corectă pentru orice club.

ADVERTISEMENT

”Viziunea mea se îndreaptă către jucătorii tineri autohtoni. Mă interesează foarte mult dezvoltarea jucătorului autohton. Pentru un club, indiferent de nivelul lui, cred că o mândrie mare decât să aibă jucători crescuți în pepiniera proprie nu există. Este o prioritate pentru mine acest lucru și mă voi îndrepta foarte mult către această latură juvenilă.

Cred că ăsta este viitorul fotbalului românesc, dezvoltarea centrelor de formare. Sunt foarte mulți jucători străini care vin în campionatul nostru, mulți sunt de valoare, dar dacă diferența este sensibil egală parcă prefer mai repede un autohton pe care să-l dezvolt și mai apoi să-l vând, pentru că trebuie să găsim și resurse financiare.

ADVERTISEMENT

Trebuie să avem curaj să-i lansăm. La noi, considerăm încă jucătorii tineri când au 21-22 de ani, dar ei nu mai sunt tineri. Acei jucători în alte părți au peste 100 de meciuri jucate în campionate lor. Deja sunt certitudini. Un tânăr este de 17-18 ani și dacă vezi în el ceva bun trebuie să-i dai drumul să joace”, a declarat Moldovan, într-un interviu pentru Rapid TV.

Pasiunea suporterilor face parte din istoria clubului

Fostul internațional a vorbit despre pasiunea dusă la extrem a suporterilor și crede că această stare de spirit face parte din istoria clubului și trebuie dusă mai departe pentru că ajută Rapidul să existe.

ADVERTISEMENT

”Este foarte important rapidismul în viziunea mea. Am văzut aici la club multă polemică în acest sens, dar rapidismul trebuie să existe. Nu poți altfel. Rapidismul înseamnă pasiune, camaraderie, implicare, efervescență, înseamnă tot ceea ce caracterizează acest club.

Nu ai cum la un club precum Rapid să nu simți vuietul tribunei. Toate aceste lucruri sunt foarte importante, trebuie să le conservăm, trebuie să susținem aceste valori pentru că fac parte din istoria clubului.

ADVERTISEMENT

Fără suporteri nu mai este starea aia de spirit care te îmbie, care stârnește adrenalina. Pentru mine e esențial să văd un stadion arhiplin, să văd că suporterii cântă, susțin echipa și sunt aproape de ea. Fără rapidism nu se poate”, a spus el.

Moldovan, pregătit să facă față tuturor provocărilor

Viorel Moldovan, care a stabilit deja obiectivele pe termen scurt, a dezvăluit faptul că nu își mai dorește să fie antrenor și din această cauză s-a reorientat către partea administrativă.

”Provocări vor fi multe. Au mai trecut anii și peste mine și am acumulat destul de mult echilibru. Vin după 3 ani de inactivitate. Latura antrenoratului nu mai este de actualitate, nu mă mai interesează, m-am orientat către sectorul administrativ. Am și început acel curs de director sportiv organizat de FRF.

Am o anumită experiență de antrenor, de jucător, știu ce înseamnă un club precum Rapid. Clar vor fi provocări, dar pentru asta sunt aici. Vreau și eu adrenalină după această perioadă de inactivitate. Sperăm ca la finalul sezonului să ne îndeplinim obiectivele, asta este tot ce contează”, a încheiat Moldovan.

ADVERTISEMENT