Fotbal intern

Viorel Moldovan, avertisment fără perdea pentru Florin Andone! “Dacă nu va face asta, nu va avea șanse la Fenerbahce!”

31.01.2019 | 14:49
Viorel Moldovan avertisment fara perdea pentru Florin Andone Daca nu va face asta nu va avea sanse la Fenerbahce

Fostul atacant legendar al României, acum antrenor la Chindia Târgoviște, a vorbit despre transferul internaționalului de 25 de ani din Anglia în Turcia. Viorel Moldovan, care a evoluat și el pentru Fenerbahce, i-a dat un avertisment clar lui Florin Andone.

La 46 de ani, Moldo-but a explicat că Andone trebuie să îi cucerească rapid pe fani, iar acest lucru nu va fi deloc simplu în situația actuală a grupării din Istanbul.

Viorel Moldovan îl pune în gardă pe Florin Andone: “La Fenerbahce trebuie să fie câine și să marcheze!”

Florin Andone este un fotbalist cu calități foarte bune, mai ales fizice. El aleargă foarte mult, face o risipă mare de energie în slujba echipei. Ca să reușească, însă, la Fenerbache, trebuie să marcheze mai mult. Cheia este să dea goluri. Suporterii lui Fener sunt fanatici, nu au răbdare și va fi o presiune foarte mare asupra lui.

Clubul este obișnuit să se bată la titlu și să aspire la grupele Ligii Campionilor, iar situația de acum este una grea. Nimeni nu va aștepta. Trebuie să dea goluri! Eu am jucat doi ani acolo, am reușit să înscriu destul de mult și știu exact ce așteptări există.

Viorel Moldovan Fenerbahce
Viorel Moldovan a avut doi ani de vis la Fenerbahce, pentru care a marcat 33 de goluri

Și eu alergam mult și încercam să respect sarcinile defensive pe care le primeam de la antrenor, dar m-a ajutat fizicul să pot să ajung și la finalizare. Este vorba despre un instinct, să ai nas în fața porții. Sunt lucruri pe care nu le poți antrena și de aceea trebuie să simtă unde să se poziționeze și cum să apară să închidă acțiunile echipei. Trebuie să fie câine în fața porții și să înscrie cât mai mult! Ăsta e sfatul meu. Eu am încredere în el, pentru că a arătat că are calități deosebite”, a declarat Viorel Moldovan pentru FANATIK.

Viorel Moldovan Fenerbahce
Viorel Moldovan îl laudă pe Florin Andone pentru calitățile sale fizice, dar îi atrage atenția pentru lipsa eficacității în fața porții

Turcii au anunțat transferul, românul nu știe detalii

Transferul lui Florin Andone de la Brighton la Fenerbahce a luat prin surprindere multă lume. Presa turcă a anunțat că atacantul român se află la Istanbul pentru a efectua vizita medicală în vederea parafării acordului cu clubul galben-negru. Informațiile ulterioare dovedesc că mutarea nu este atât de sigură pe cât au lăsat să se înțeleagă jurnaliștii turci.

Florin Andone antrenament Brighton
Florin Andone susține că nu știe deocamdată nimic despre transferul său de la Brighton la Fenerbahce

Astfel, Florin Andone susține că el se află în Anglia și că nu are date despre plecarea sa la Fener: “Mă duc la antrenament, nu știu nimic”, a spus vârful pentru sport.ro. Presa de la Istanbul vorbește însă despre iminența venirii lui Andone la Fenerbahce, el urmând să îl înlocuiască pe Islam Slimani, care va pleca la Betis Sevilla.

33 de goluri în 53 de meciuri a marcat Viorel Moldovan pentru Fenerbahce

6 milioane de euro a plătit Brighton pentru transferul lui Florin Andone de la Deportivo La Coruna