Fotbal intern

Viorel Moldovan crede în calificarea României la CM 2022! Ce trebuie să facă tricolorii

12.02.2021 | 18:37
Viorel Moldovan crede in calificarea Romaniei la CM 2022 Ce trebuie sa faca tricolorii
ADVERTISEMENT

Fostul internațional Viorel Moldovan crede în șansele naționalei de fotbal de a se califica la turneul final al campionatului mondial de fotbal găzduit de Qatar în 2022. Acesta le transmite “tricolorilor” să nu se lase intimidați de numele adversarilor care mai fac parte din grupa preliminară.

Deși Germania pleacă ca favorită clară la prima vedere, Viorel Moldovan consideră că naționala României are o șansă la calificare. În opinia fostului atacant, primordiale sunt totuși evoluțiile împotriva celorlalte contracandidate din grupă.

ADVERTISEMENT

Germania, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia și Liechtenstein sunt adversarele pe care România le va întâlni în cadrul Grupei J. Naționala va susține primul meci pe 25 martie, cu Macedonia, iar doar două zile mai târziu va da piept cu Germania.

Viorel Moldovan crede în calificarea României la Mondiale: “Se poate, de ce nu?

“E o grupă grea, dificilă, dar nici imposibilă. Se putea și mai rău. Germania e clar favorita acestei grupe, după aceea, dacă vrei să emiți pretenții și vrei să faci ceva trebuie să le pui la respect pe celelalte adversare, chiar dacă nu e ușor. Așa văd eu lucrurile. Sigur că da (n.r. – dacă ne putem califica), de ce nu?

ADVERTISEMENT

Oricum, se putea o grupă și mai dificilă. Nu se știe nici cu Germania, chiar dacă sunt clar favoriți. Și ei au momentele lor, în ultimul timp și rezultatele au fost destul de oscilante, a fost un schimb de generații”, a declarat Viorel Moldovan la Digisport.

Moldovan a marcat ultimul gol pentru România la un Campionat Mondial, în meciul încheiat la egalitate, scor 1-1 cu Tunisia. În cele 70 de selecții la prima reprezentativă, atacantul a marcat de 25 de ori.

ADVERTISEMENT

Moldovan nu uită cei doi ani petrecuți la Dinamo

Lansat în fotbalul mare de Gloria Bistriță, Viorel Moldovan a petrecut 2 ani la Dinamo și se arată îngrijorat de situația pe care clubul o traversează în acest moment: “Atât de jalnic nu am văzut niciodată Dinamo, ca să emiți pretenții, ca să fii un club respectat ai nevoie de liniște, de echilibru.

Sunt alți dinamoviști mult mai mari decât mine și le înțeleg suferința, au dat totul pentru acest club la care eu am jucat doar doi ani. E o beznă totală, o situație extrem de complicată.

ADVERTISEMENT

Am văzut și ce i s-a întâmplat lui Cosmin Contra, există aceste păcăleli, poate a evaluat greșit și a avut încredere că proiectul e ok”, a mai declarat Viorel Moldovan pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT