ADVERTISEMENT
Fotbal international

Viorel Moldovan crede în calificarea României la CM 2022! Ce trebuie să facă tricolorii

Autor: Eduard Dimiean | 12.02.2021 | 18:37
Viorel Moldovan crede în calificarea României la CM 2022! Ce trebuie să facă tricolorii
Viorel Moldovan crede în calificarea la mondiale: "Se poate, de ce nu?" (hepta)

Fostul internațional Viorel Moldovan crede în șansele naționalei de fotbal de a se califica la turneul final al campionatului mondial de fotbal găzduit de Qatar în 2022. Acesta le transmite “tricolorilor” să nu se lase intimidați de numele adversarilor care mai fac parte din grupa preliminară.

ADVERTISEMENT

Deși Germania pleacă ca favorită clară la prima vedere, Viorel Moldovan consideră că naționala României are o șansă la calificare. În opinia fostului atacant, primordiale sunt totuși evoluțiile împotriva celorlalte contracandidate din grupă.

Germania, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia și Liechtenstein sunt adversarele pe care România le va întâlni în cadrul Grupei J. Naționala va susține primul meci pe 25 martie, cu Macedonia, iar doar două zile mai târziu va da piept cu Germania.

ADVERTISEMENT

Viorel Moldovan crede în calificarea României la Mondiale: “Se poate, de ce nu?

“E o grupă grea, dificilă, dar nici imposibilă. Se putea și mai rău. Germania e clar favorita acestei grupe, după aceea, dacă vrei să emiți pretenții și vrei să faci ceva trebuie să le pui la respect pe celelalte adversare, chiar dacă nu e ușor. Așa văd eu lucrurile. Sigur că da (n.r. – dacă ne putem califica), de ce nu?

Oricum, se putea o grupă și mai dificilă. Nu se știe nici cu Germania, chiar dacă sunt clar favoriți. Și ei au momentele lor, în ultimul timp și rezultatele au fost destul de oscilante, a fost un schimb de generații”, a declarat Viorel Moldovan la Digisport.

ADVERTISEMENT

Moldovan a marcat ultimul gol pentru România la un Campionat Mondial, în meciul încheiat la egalitate, scor 1-1 cu Tunisia. În cele 70 de selecții la prima reprezentativă, atacantul a marcat de 25 de ori.

Moldovan nu uită cei doi ani petrecuți la Dinamo

Lansat în fotbalul mare de Gloria Bistriță, Viorel Moldovan a petrecut 2 ani la Dinamo și se arată îngrijorat de situația pe care clubul o traversează în acest moment: “Atât de jalnic nu am văzut niciodată Dinamo, ca să emiți pretenții, ca să fii un club respectat ai nevoie de liniște, de echilibru.

ADVERTISEMENT

Sunt alți dinamoviști mult mai mari decât mine și le înțeleg suferința, au dat totul pentru acest club la care eu am jucat doar doi ani. E o beznă totală, o situație extrem de complicată.

Am văzut și ce i s-a întâmplat lui Cosmin Contra, există aceste păcăleli, poate a evaluat greșit și a avut încredere că proiectul e ok”, a mai declarat Viorel Moldovan pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!