Sport

Viorel Moldovan a fost la un pas să antreneze Dinamo! “De asta nu l-am mai lăsat. Trebuia să plătească 100.000 de euro”

Viorel Moldovan putea deveni antrenorul „câinilor”, dar negocierile au căzut în ultimul moment. Asta pentru că oficialii echipei sale de atunci s-au opus vehement mutării.
29.11.2021 | 19:55
Viorel Moldovan a fost la un pas sa antreneze Dinamo De asta nu lam mai lasat Trebuia sa plateasca 100000 de euro
ADVERTISEMENT

În vara lui 2019, la scurt timp după infarctul suferit chiar pe banca tehnică, în timpul meciului de campionat cu Universitatea Craiova, Eugen Neagoe și-a anunțat plecarea de la Dinamo și i-a forțat astfel pe conducătorii de atunci să-și caute un nou antrenor. În pole-position se afla Viorel Moldovan, care a și acceptat să preia echipa, dat tratativele au picat în ultimul moment.

Deși își dăduse inițial acordul, președintele Chindiei, formație cu care fostul mare internațional român era sub contract la acea vreme, a revenit asupra deciziei. Motivul? Dorința tehnicianului de a fi însoțit în Ștefan cel Mare de toți membrii staff-ului cu care i-a promovat pe târgovișteni în Liga 1.

ADVERTISEMENT

De-a lungul carierei, acesta le-a mai pregătit pe FC Vaslui, Sportul Studențesc, Rapid, România U21, Auxerre, Chindia și Petrolul. Cum nu puteau achita clauza de 100.000 de euro, „câinii” s-au reorientat rapid și l-au ales pe Dusan Uhrin.

Viorel Moldovan putea antrena Dinamo, dar mutarea a picat în ultimul moment

Într-un final, am fost de acord să plece, am văzut că-și dorea foarte, foarte mult să facă acel pas. S-a întors pentru că pe drum m-a sunat și mi-a spus că nu pleacă singur, că ia întreg staff-ul.

ADVERTISEMENT

Asta se întâmpla miercuri sau joi, sâmbătă aveam etapă. Zic: ‘Da? Atunci poți să te întorci pentru că nu mai pleci nici tu!’ În momentul ăla i-am spus că nu-i mai dau voie să plece.

Era sub contract, dacă voiau să plătească clauza de reziliere, n-aveam nimic împotrivă. Era 100.000 de euro. Și așa s-a încheiat acel episod pentru că nu aveam cum să las tot staff-ul în plin campionat”, a declarat președintele Chindiei Târgoviște, Marcel Ghergu, la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

PCH și DDB sunt alături de Mircea Rednic: „Viitorul clubului depinde de el”

În altă ordine de idei, suporterii dinamoviști au transmis un mesaj de susținere pentru Mircea Rednic și s-au arătat optimiști că echipa va reuși cât de curând să obțină rezultate pozitive. Acum, însă, ocupă penultima poziție în clasament, cu doar 9 puncte în 17 etape.

Timonierul rămâne pe poziții. Înainte de meciul de vineri, Dinamo arăta ca o corabie pe punctul de a se scufunda, iar toți cei aflați la bord încercau să găsească soluții disperate pentru a o menține pe linia de plutire.

ADVERTISEMENT

Mircea Rednic rămâne la Dinamo, iar viitorul clubului depinde de el. Nici DDB, nici Peluza Cătălin Hîldan nu-l vor înlocui pe Mircea Rednic.

Nu avem timpul necesar și nici nu vrem o înlocuire a antrenorului într-un moment atât de delicat când punctele și stabilitatea sunt cele mai importante.

Antrenorul Mircea Rednic are parte de toată susținerea noastră pentru a scoate Dinamo din situația în care se află la ora actuală, iar el nu trebuie decât să facă în așa fel încât anul 2021 să se încheie cu speranța unei reveniri a formei fizice în cadrul echipei, iar în 2022 să vedem un Dinamo renăscut, compact și omogen”, se arată în comunicatul emis de Peluza Cătălin Hîldan.

ADVERTISEMENT