Fotbal intern

Viorel Turcu, adversarul lui Diego Maradona! Mesajul postat la moartea starului argentinian

29.11.2020 | 20:23
Viorel Turcu adversarul lui Diego Maradona Mesajul postat la moartea starului argentinian
ADVERTISEMENT

Fostul fotbalist Viorel Turcu, care a murit la vârsta de 60 de ani, a fost adversarul lui Diego Maradona într-un meci amical disputat în 1982, la Rosario.

Fostul jucător al echipelor Steaua și Dinamo, Viorel Turcu, a murit, duminică, la vârsta de 60 de ani, după o viață plină de drame și neîmpliniri.

ADVERTISEMENT

Moartea lui a survenit la patru zile după decesul legendarului Diego Maradona, care a murit tot la 60 de ani ca și fostul atacnt român.

Cum au ajuns adversari Viorel Turcu și Diego Maradona

Veștile triste se țin lanț în fotbal în ultimele zile. Diego Maradona și Viorel Turcu au murit la patru zile distanță, ambii la vârsta de 60 de ani, dar puțină lume știe că cei doi au fost și adversari pe teren.

ADVERTISEMENT

Aceștia s-au întâlnit într-un meci amical disputat la Rosario în 12 mai 1982, câștigat de sud-americani cu 1-0 prin golul lui Roberto Osvaldo Diaz. Maradona a jucat atunci toată partida, în timp ce Turcu a fost introdus de Mircea Lucescu pe teren la pauză, în locul lui Rodion Cămătaru.

În acea perioadă, Viorel Turcu a prins șapte selecții la echipa națională a României și a marcat un gol într-un amical cu Japonia, încheiat cu victoria ”tricolorilor” cu scorul de 4-0. În acel joc, el a fost titular și a fost schimbat cu Dudu Georgescu în repriza secundă.

ADVERTISEMENT

În urmă cu trei zile, Viorel Turcu a deplâns moartea lui Diego Maradona într-o discuție avută cu un prieten pe rețelele de socializare. ”A murit cel mai bun jucător din lume, geniul Diego Armando Maradona! Sunt trist, am avut onoarea să joc contra lui! Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, scria Turcu pe Facebook.

Viorel Turcu adversar Diego Maradona

”Nu știu cu ce a greșit pe lumea asta, Viorel!?”

Moartea lui Viorel Turcu l-a întristat pe fostul fotbalist Marcel Pușcaș, care a dezvăluit că au vorbit cu doar o zi în urmă: ”Iată listă convorbirilor mele telefonice de ieri seară. La ora 19:55 l-am sunat și am vorbit vreo 15 minute. Mi-a zis că n-a ieșit demult din casă. L-am încurajat s-o facă. Voia să-i apară și lui o carte. Mi-a zis că se ocupă o ziaristă din Pitești”.

ADVERTISEMENT

”I-am promis că-l ajut. I-am dat adresa mea de email să văd materialul, atât cât este. Am vorbit de Duckadam și de fiul său, Cătălin. Am și râs puțin. Absolut nimic nu pregătea moartea. Acum aud că nu mai e. Nu știu cu ce a greșit pe lumea asta, Viorel!? Parcă a fost blestemat. Și-a pierdut un copil, și-a pierdut nevasta, și-a pierdut ambele picioare și acum s-a dus la cer.

La doar 60 de ani. Nu-mi vine să cred! Nu-mi vine să cred! Merita mult mai mult de la viață. Era inteligent, a fost de trei ori campion al României, a fost internațional, era spiritual, apropiat, un bun coleg și un bun prieten. DUMNEZEU SĂ TE ODIHNEASCĂ, VIO!”, a scris Pușcaș pe Facebook.

Viorel Turcu adversar Diego Maradona

În urmă cu un an, foștii săi colegi din fotbal au organizat un  eveniment caritabil și au jucat un meci amical, iar toate încasările i-au fost donate lui Viorel Turcu. În urmă cu patru ani, el a fost  ajutat și de finanțatorul FCSB, Gigi Becali, care i-a cumpărat un scaun cu rotile de 10.000 de euro.

ADVERTISEMENT