News

Viorica Dăncilă a anunțat propuneri de miniștri. Ce spune despre demiterea lui Tudorel Toader

17.04.2019 | 15:49
Viorica Dancila a anuntat propuneri de ministri Ce spune despre demiterea lui Tudorel Toader

Viorica Dăncilă a dezvăluit, în cursul zilei de azi, propunerea de miniștri. Cu ocazia conferinței în cauză, premierul României a vorbit despre situația demisiei lui Tudorel Toader din funcția de ministru al Justiției. “S-a votat și s-a acceptat demiterea lui Tudorel Toader, sper să fie urmată și demisia. În cel mai scurt timp sper să pot trimite actele necesare.”

Viorica Dăncilă, propunere de miniștri

Viorica Dăncilă a declarat astăzi propunerile de miniștri. De asemenea, prim ministrul a anunțat că decizia despre blocarea unor acte normative a cabinetului, nu a fost luată încă. Pe lista minisștrilor se află:  Oana Florea, Liviu Brăiloiu și Eugen Nicolicea.

“Legat de nominalizări, în urma discuțiilor avute cu președintele partidului, candidatul nostru este Oana Florea, o colegă cu experiență care știe modul de lucru al Instituțiilor Europene. Pentru Ministerul Românilor de Pretutindeni, Liviu Brăiloiu. Cunoaște deja problemele din diasporă și va găsi răspunsul multor probleme. Pentru ministerul Justiției nu am avut o propunere, am hotărât cu membrii ca propunerea PSD să fie Eugen Nicolicea. Tudorel Toader a vorbit că va face multe lucruri pe care nu le-a finalizat”, a declarat Viorica Dăncilă despre propunerile de miniștri.

Viorica Dăncilă, propuneri de miniștri
Viorica Dăncilă, propuneri de miniștri

“Nu aș vrea să facem scenarii, eu nu știu ce opinie va avea viitorul ministru”

“A adus în atenția Comitetului mai multe acte care au stat pe masa de lucru. Acel răspuns a venit întârziat. Acestea au fost preoblemele. Pentru a adopta, trebuie să am acele acte normative în Guvern. Nu am aceste acte!  Pentru mine, ca prim ministru, este important ca fiecare domeniu în parte să fie pus în practică. Nu-mi cereți să răspund la ceva ce nu a existat până acum și nu există.

În programul de guvernare scrie că vom face dreptate până la capăt. Ordonanțele despre care vorbiți au fost transpuse deja în Parlaentul României. Nu văd de ce mai discutăm despre acest lucru. În ultima perioadă s-a vorbit numai de justiție. Nu avem încă o nominalizare din partea președintelui. Nu pot să merg pe scenariu! Eu consider că este bine să discutăm cu președintele, imediat cum ajung la Guvern, voi avea o discuție telefonică. Sper să-și dea acordul și să intrăm în normalitate. Întotdeauna merg pe buna credin ță și președintele trebuie să dea dovadă de responsabilitate. Trebuie să accepte, este decizia prim ministrului. Astăzi o să am o discuție cu Tudorel Toader, vom vedea care va fi decizia.”