News

Viorica Dăncilă a comis o nouă gafă în ședința de Guvern: “România românească”

18.04.2019 | 15:38

Premierul Viorica Dăncilă a făcut o nouă gafă televizată. Noua greșeală a avut loc în timpul ședinței de Guvern, când Viorica Dăncilă a analizat avansul economiei României sub mandatul său, cu sprijinul alianței PSD-AlDE aflate la Guvernare.

Premierul Viorica Dăncilă a făcut o nouă gafă, în timp ce analiza avansul economiei României

Viorica Dăncilă a încurcat ”România” cu ”economia” așa că a ieșit o expresie care probabil se va viraliza printre internauții care de-abia așteaptă ”marfă nouă” de la politicieni.

“Între serviciile cu o contribuție importantă la export se regăsesc cele de IT și transport, servicii cu valoare adăugată ridicată. În primele două luni din acest an s-a majorat cu 24% față de primele două luni din 2018. (…).

Gafa Viorica Dancila
Premierul Viorica Dancila a facut o noua gafa in timp ce vorbea despre economia Romaniei

Gafă monumentală la aniversarea a 70 de ani de NATO

În luna februarie România s-a plasat pe locul II la nivel european în ceea ce privește lucrările în construcții, un avans mai mare fiind înregistrat doar de Slovenia. Toate acestea sunt date care confirmă măsurile bune pe care Guvernul PSD – ALDE le-a luat și în același timp arată că România românească …economia românească se dezvoltă pe o bază sănătoasă”, a declarat Viorica Dăncilă la începutul ședinței de guvern.

Una dintre cele mai răsunătoare gafe ale premierului Viorica Dăncilă, din ultima vreme, a fost cea făcută în discursul susținut de prim-ministrul român la împlinirea a 70 de ani a NATO. Viorica Dăncilă și-a început discursul vorbind despre vecinii și prietenii României, incluzând aici state precum cele din zona baltică, Slovacia și Slovenia, țări cu care România nu se învecinează.

Viorica Dăncilă a evocat “aderarea la Alianţa Nord-Atlantică, în aprilie 2004, alături de ţările vecine şi prietene: Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Slovacia şi Slovenia”.

Totodată, Viorica Dăncilă a mai scăpat și o altă gafă de exprimare, în discursul pe care l-a citit de pe foaie, vorbind despre „participarea semnificativă la operaţiile şi acţiunile Alianţei Nord Atlantice”.