News

Viorica Dăncilă a dat-o afară pe Ecaterina Andronescu, după declaraţiile privind cazul de la Caracal

02.08.2019 | 14:05
Viorica Dancila a dato afara pe Ecaterina Andronescu dupa declaratiile privind cazul de la Caracal

Premierul Viorica Dăncilă a demis-o pe Ecaterina Andronescu din funcția de ministru al Educației în urma declarațiilor făcute privind cazul de la Caracal. Ministrul spusese că ea a fost învățat-o de părinți să nu se urce în mașinile străinilor, insinuând astfel că părinții și victima sunt de vină.

Viorica Dăncilă ”a dat de pământ” cu Ecaterina Andronescu după declarațiile făcute de aceasta

„Sunt afirmații care arată lipsă de înțelegere – punctual, a cazului de la Caracal și, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz și trafic de persoane – din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziția Guvernului și care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc”, a scris Viorica Dăncilă pe pagina ei de Facebook.

Dăncilă a mai spus că nu va mai accepta astfel de derapaje din partea membrilor Guvernului și că oricine va mai face declarații mai ales în acest  caz extrem de sensibil, al răpirii celor două adolescente din Caracal, sancțiunile vor fi pe măsură. Ecaterina Andronescu a declarat că a aflat din presă despre demiterea sa din funcția de ministru al Educației.

Casa criminalului se presupune că este locul unde le-a ucis pe fete
DIICOT va relua astăzi reconstituirea la casa lui Dincă din Caracal. Sursa foto: romaniatv.ro

E. Andronescu: „Am aflat de la televizor”

„Nu m-a căutat, nu am vorbit cu doamna Dăncilă. Eu eram aici cu niște consilieri, să încercăm să rezolvăm niște probleme. Am aflat de la televiziune. (…) Noi avem obligația să îi ajutăm pe copii să înțeleagă, să îi ferim de răufăcători. Nu avea nicio legătură cu situația, declarația mea. Nu era intenția mea de a o acuza cumva pe Alexandra. Nu am cum să gândesc așa. Nu sunt genul acesta de om. Nu m-am oprit aici. Luați emisiunea de la Antena 3 și vedeți. Din toamnă, urma să declanșăm o campanie de conștientizare.”, a reacționat Ecaterina Andronescu la Digi 24.

Vă reamintim că Ecaterina Andronescu a declarat într-o emisiune de televiziune că ea a fost învățată de părinți să nu se urce în mașina străinilor, spunând, cu alte cuvinte, că o vină pentru că fata lor a fost răpită o au părinții Măceșanu: „Totuşi, eu am învăţat de acasă să nu mă urc cu un străin în maşină”.