News

Viorica Dăncilă a dezvăluit cine ar vrea să candideze la prezidențiale din partea PSD. Veste proastă pentru Liviu Dragnea

27.04.2019 | 11:14
Viorica Dancila a dezvaluit cine ar vrea sa candideze la prezidentiale din partea PSD Veste proasta pentru Liviu Dragnea

Premierul Viorica Dăncilă a dezvăluit cine ar vrea să candideze la prezidențiale din partea PSD. Prim-ministrul și-a început cariera ca susținător a liderului PSD, Liviu Dragnea și s-a remarcat printr-o serie de gafe, veșnicul coc cu burete prins lejer la spate, dar și pentru felul ei neconflictual și fără prea multă autoritate.

Viorica Dăncilă a dezvăluit cine ar vrea să candideze la prezidențiale din partea PSD

În ultma vreme însă, Dăncilă a pus piciorul în prag și a început să-și impună punctul de vedere susținând o remaniere guvernamentală și nu o restructurare, după cum doreau mai mulți baroni PSD și l-a contrazis pe aliatul său, Liviu Dragnea, care a și taxat-o public. Relația dintre cei doi s-a degradat încet, dar sigur. După ce șeful PSD a umilit-o neinvitând-o la mitingurile partidului, a fost atacată fiind invitată să explice cum se fac calculele majorității, Dăncilă a vorbit acum despre cine ar vrea formațiunea politică la prezidențiale.

Într-un interviu pentru adevărul.ro, prim-ministrul a spus că exclude de o candidatură a sa la alegerile prezidențiale și că ar trebui ca cel care ar fi candidat PSD – ALDE să aibă cel mai mare scor în sondaje. Din declarația ei se poate deduce și că nu îl susține pe fostul său camarad, întrucât acesta nu stă deloc bine la cifre.

Viorica Dăncilă a dezvăluit cine ar vrea să candideze la prezidențiale din partea PSD. Veste proastă pentru Liviu Dragnea
Dăncilă s-a remarcat printr-o serie de gafe, pentru veșnicul coc cu burete prins lejer la spate, dar și pentru felul ei neconflictual și fără prea multă autoritate

Dăncilă, surpriză de proporții

A: Toate aceste întâlniri cu lideri europeni şi internaţionali v-au făcut să vă gândiţi că aţi putea fi candidat la preşedinţie din partea PSD?

V.D.: Nu. Niciodată.

A: Dar bănuiesc că nu excludeţi această variantă în cazul în care partidul o cere.

V.D.: Nu, nici nu se pune problema. Eu deocamdată sunt ocupată cu Guvernul. Vreau să avem o guvernare bună şi să-mi duc mandatul la bun sfârşit.

A: Mai credeţi în ideea unui candidat comun PSD-ALDE la preşedinţie?

V.D.: Este posibil. Aşa cum s-a subliniat în nenumărate rânduri, eu cred că trebuie să candideze cel care va fi cel mai bine clasat în sondaje, dacă vrem să obţinem o victorie la alegerile prezidenţiale. Dar aceste discuţii cred că se vor purta după alegerile europarlamentare.