News

Viorica Dăncilă a fost ironizată pe facebook, după numirea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef european: „Felicitări, LCK!”

19.09.2019 | 17:40
Viorica Dancila a fost ironizata pe facebook dupa numirea Laurei Codruta Kovesi in functia de procurorsef european Felicitari LCK

Eșecul Vioricăi Dăncilă în a opri numirea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef european a fost complet. Astfel, după ce fostul procuror – șef DNA a fost votat la Bruxelles în această funcție, premierul României a avut parte de un val de ironii pe facebook din partea românilor. La o postare în care Dăncilă se laudă că nu va impozita pensiile speciale ale militarilor și va aduce un amendament la legea propusă de Eugen Teodorovici, președintele PSD a avut parte de o groază de comentarii ironice.

Viorica Dăncilă, ironizată de alegători după numirea lui Kovesi

Dacă majoritatea românilor care au ironizat-o pe Dăncilă au preferat să scrie un simplu „felicitări, Laura Codruța Kovesi” sau „felicitări, LCK (n.r. inițialele fostului lider DNA), mai mulți români s-au dovedit a fi inspirați. Unii au scris că Dăncilă și partidul pe care îl conduce vor fi principalele ținte ale noului procuror șef European: „Felicitari stimata doamna Prim-ministru pentru alegerea Laurei Codruta Kovesi ..AMR 55 de zile.Succes”, „Bau! Veoricoo, cum a pune Codruta saua pe voi, ca pe gloabe! Vezi ca au post de receptionera piese auto la Rahova, faci inventarul cu cariatul suprem”, „Încă puțin si doamna Procuror Kovesi își preia mandatul. Răbdare”.

Alții au ținut să fie protocolari și să îi tranmită un mesaj de încurajare pentru Kovesi, chiar pe pagina Vioricăi Dăncilă: „Felicitări doamna Laura Codruța Koveși pentru succesul de astăzi, primul parchet european din istorie, primul procuror șef al acestuia, doamna Laura Codruța Kovesi, o româncă cu care ne mândrim, fără negativismul dumneavoastră, primul femeie prim ministru, nu ar fi reușit!”. VEZI GALERIE FOTO

Viorica Dăncilă a fost ironizată pe facebook după numirea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef european
Viorica Dăncilă a fost ironizată pe facebook după numirea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef european *foto: facebook Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă s-a împotrivit numirii Laurei Kovesi în funcția de procuror – șef european

Românii au reacționat astfel pe pagina lui Dăncilă după ce aceasta a afirmat, cu o zi înainte, că nu o va susține pe Kovesi la Bruxelles. Premierul și-a păstrat opinia și după numirea lui Kovesi: „A fost opinia altor state membre, repet punctul meu de vedere, legea trebuie respectată, în fața legii toți trebuie să fim egali și că este important ca înainte de a ocupa un post să poți să clarifici toate acuzațiile care planează asupra persoanei tale.

Mă întreb dacă doamna Codruța Kovesi ajunge procuror general și dacă din aceste afirmații sunt unele adevărate, eu îmi doresc să nu fie adevărate, dar dacă sunt adevărate aceste acuzații, atunci cine va avea de suferit? Eu nu vreau să mă refer la persoană, dar cu siguranță imaginea României ar avea de suferit”, a declarat Viorica Dăncilă pentru Europa Liberă.