News

Viorica Dăncilă a început epurările. Guvernatorul Deltei Dunării şi doi secretari de stat, revocaţi din funcţie

14.06.2019 | 19:45
Viorica Dancila a inceput epurarile Guvernatorul Deltei Dunarii si doi secretari de stat revocati din functie

Premierul Viorica Dăncilă și-a asumat, cel puțin până la Congresul Național din luna iulie, rolul de președinte al Partidului Social Democrat, după eșecul usturător suferit în alegerile europarlamentare și arestarea fostului lider, Liviu Dragnea, condamnat la trei ani și jumătate de închisoare cu executare, în dosarul angajărilor fictive. În aceste condiții, prim-ministrul a luat deja o serie de decizii radicale.

Dăncilă l-a revocat din funcție pe guvernatorul Deltei Dunării

Mai concret, în cursul zilei de vineri, 14 iunie, Viorica Dăncilă a hotărât demiterea lui Mălin-Matei Mușetescu din funcția de guvernator cu rang de subsecretar de stat, al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”, în locul său fiind numit Cătălin Țibuleac, potrivit deciziei publicate în Monitorul Oficial.Fost șef al filialei Serviciului Român de informații din Tulcea,  a dezvăluit deja primele obiective pe care și le-a impus în noua sa calitate.

Primul aspect care trebuie revizuit este creșterea salariilor la nivelul personalului din ARBDD. În momentul de față este una dintre cele mai mici remunerații în cadrul unei instituții de stat. A doua problema care clar trebuie rezolvată este implementarea planului de management al Rezervației Biosfera Delta Dunării, precum și armonizarea legislației și a tuturor elementelor care să permită o dezvoltarea din punct de vedere al mediului”, a declarat Cătălin Țibuleac pentru TLNews.

Cătălin Țibuleac, nou guvernator al Deltei Dunării. Sursa foto:infopescar.tv
Cătălin Țibuleac, nou guvernator al Deltei Dunării. Sursa foto:infopescar.tv

Alți trei secretari de stat, eliberați din funcție

Totodată, Viorica Dăncilă a luat decizia de a demite mai mulți funcționari ai Ministerelor Energiei, Mediului şi Fondurilor Europene. Este vorba despre Robert Tudorache,  Adrian Neculaescu și Octav-Dan Paxino, în locul acestora fiind numiți Marius Dumitraşcu la Energiei, Octavian Stana la Mediu şi Cezar Caleap la Fonduri Europene.

Nu este singura decizie de acest gen, luată recent de premierul României și președintele PSD. În urmă cu o săptămână, Remus Borza, consilier onorific al său, pe probleme economice, a fost eliberat din funcție, deși se alăturase de foarte puțin timp Partidului Social Democrat.